Kiemelt Hírek 2020. december 05.

Szájer 40 milliós végkielégítésre számíthat Brüsszelből

Szloboda Csaba Kiemelt Hírek 2020. december 05.
Érdekes fordulat következhet be a botrányba keveredett, tisztségéről lemondó volt képviselő ügyében. Esti hírösszefoglaló.

Szájer 40 milliós végkielégítésre számíthat Brüsszelben

Sanne De Ryck, az EP sajtóreferense nyilatkozott erről a Blikk részére. Hogy mindezért mit kell tennie majd a leköszönő magyar képviselőnek, az ebből a cikkből tudható meg. 

Szlávik: az oltás ingyenes és önkéntes lesz

Fotó: MTI/Kovács Attila

A koronavírus elleni oltás ingyenes és önkéntes lesz, és ha a megfelelő mennyiség áll majd rendelkezésre, akkor mindenki megkaphatja – mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Részletek.

Lélegeztetőgépek: a magyar állam aranyáron vette tavasszal, de ebből az EU-nak pár száz darab kell

Eladhatatlannak tűnnek, még az Európai Unió sem vevő azokra a készülékekre, amelyekből hónapokkal ezelőtt tetemes mennyiséget spájzoltak be idehaza. Bővebben

Plusz 20 százalék bér érkezik az ápolók számlájára

Az EMMI közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy a napokban érkezik meg az ápolók novemberi, 20 százalékkal megemelt fizetése a bankszámlájukra. Hogy az ötéves munkaviszony most összegszerűen mennyit is ér, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

Ungár Klára is nyilatkozott Szájer ügyéről

Ungár fél évtizeddel ezelőtt egy Facebook-posztban írt először arról, meleg lehet Szájer József. Korábban más politikusokról is állította: saját nemükhöz vonzódnak, de most először bizonyosodott be. Hogy szerinte mi az, amibe a Fidesz volt képviselője belefáradt, az innentudható meg. 

Változhat az idősek vásárlási idősávja

Átgondolnák az idősek vásárlási idősávját december 11 után, lévén közeleg a karácsony előtti tumultus, és a szakszervezet szerint ez csak a feszültséget fogja növelni. Részletek

„Én nem akartam gettóba kerülni, hogy aztán elvigyenek a vágóhídra”

Van egy hihetetlen küzdeni akarással megáldott páratlan magyar sportoló, aki túlélte a könyörtelen vészkorszakot, ötszörös olimpiai bajnok lett, és egy hónap múlva lesz 100 éves. Keleti Ágnes hihetetlen életrajzába ez a cikk enged bepillantást.

Az LMP is beállt a közös lista mögé

MTI/Koszticsák Szilárd

Az LMP közleményében úgy fogalmazott, nyilvánvaló provokáció a választási törvény kormánypárti módosítása a vírushelyzet közepén, ami azonban újra megerősíti, hogy a tisztességes, sokszínű pártverseny visszaállításának a Fidesz megbuktatása az első és megkerülhetetlen lépése. Részletek

Őrjöngött a munkásokat szándékosan elgázoló mándoki autós és társa

Hulladékszállítást végző munkások kértek segítséget a rendőrségtől 2020. december 4-én Mándokon, írja a rendőrségi honlap. A történet egyszerűnek hangzana, de az elkövetők valamiért ámokfutásba kezdtek, így a rendőröknek kellett közbelépniük. A végeredményről itt lehet megtudni mindent. 

Keresés az oldalon