Kiemelt Hírek 2018. július 17.

Szabadlábra helyezik Eva Rezešovát, aki négy ember halálát okozta

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 17.
Ittasan vezette luxusautóját, amikor nekiment egy másik autónak.

Már a jövő hónapban kiengedik a börtönből Eva Rezesovát – írja a 24.hu.

A nyomozási bíró ugyanis jogerősen is jóváhagyta a négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő feltételes szabadlábra helyezési kérelmét, így kilenc évre ítélt Rezešová augusztus végétől újra otthon lehet.

Rezešovát kilenc évre ítélték, de a jó magaviselete miatt a büntetése kétharmadának letöltése után most feltételesen szabadlábra helyezik – a  döntésbe belejátszik az is, hogy a szlovák nő mintarabként töltötte börtönéveit, és mindvégig betartotta a szabályokat.

Csak honvágyáról beszél cellatársainak

Először a börtönvarrodában dolgozott, rabtársaival nem volt egyetlen konfliktusa sem.

Jelenleg egy négyfős cellában van elhelyezve, és a rabtársainak állítólag másról sem beszél csak arról, hogy mennyire várja már, hogy kiengedjék.

Rezešová mellé a feltételes szabadlábra helyezése után kirendelnek egy majd pártfogót, akivel rendszeresen találkoznia kell.

Ha bármilyen szabálysértést, bűncselekményt elkövet, akkor azonnal visszakerül a börtönbe, és le kell töltenie teljes büntetését, így még három teljes évet ott kell majd a rácsok mögött töltenie.

Rezešová 2012-ben az M3-as autópályán BMW terepjárójával rohant bele az előtte haladó Fiat Puntóba, ami teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg.

Keresés az oldalon