Szabad Európa: Szijjártó külön kérésére kapott munkát Deutsch unokaöccse a külügyben

Startlap - Startlap
A csupán 23 éves Deutsch Domonkosról egyelőre azt sem tudni, lediplomázott-e már, a "miniszter úr" közbenjárására mégis azonnal a Külgazdasági és Külügyminisztériumba került, ahol szinte rögtön elő is léptették. Esti hírösszefoglaló.

Szabad Európa: Szijjártó külön kérésére kapott munkát Deutsch unokaöccse a külügyben

A portál birtokába került egy dokumentum, amely szövege szerint “figyelemmel miniszter úr döntésére”, a Sportdiplomáciai Főosztály engedélyezett álláshelyeinek számát hatról hétre módosítják, hogy legyen helye Deutsch Domonkosnak is. A 23 éves fiatalember hónapokon belül eljutott első előléptetéséig is. Bővebben.

Túlélőkészlet vasárnapra: a legfontosabb kérdések és válaszok a szavazásról

Elrontottad a szavazólapot, posztolnál a fülkéből, vagy nem tudod, mit kell magaddal vinni április 3-án? Ebben a cikkben a vasárnap esedékes országgyűlési választással kapcsolatban gyakran felmerülő kérdéseket gyűjtöttek össze a covidtól Vajna Tímeáig, és mindegyiket meg is válaszolták, annak érdekében, hogy semmi se vehesse el a kedvedet a szavazástól.

Névtelen sms-ekben bombáz a Fidesz a választás előtt

A helyesírási hibát sem nélkülöző üzenet kapcsán sokan arra panaszkodnak, olyan telefonszámon igyekszik célt érni a kormánypárt, amelyet sehol sem adtak meg. Részletek.

Márki-Zay Péter: Ne feledjük, Dávid és Góliát küzdelmében Dávid győzedelmeskedett

Nem sokkal Orbán Viktor székesfehérvári kampánygyűlését követően Márki-Zay Péter egy rövid videóban szólalt meg a Facebookon. Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje felsorolta, mennyi ponton tette maga számára könnyebbé pályát a választásra a Fidesz, utána viszont mesei fordulatokkal kezdett közönsége biztatásába. Bővebben.

YouTube/444.hu

Mindeközben Márki-Zayné Vincze Felícia, Márki-Zay Péter felesége, aki hosszú éveken át kerülte a nyilvánosságot, izgalmas interjút adott. A fizikus végzettségű egykori szülésznő, akinek karrierjét a kormánypárti propaganda lehetetlenítette el, a nejlonharisnyáktól a gyermekek testi fenyítéséig változatos témakörökben fejtette ki a véleményét.

– Mondom, hogy jön majd a 444.

– Ja, igen? Jó.

– De mondom hozzám.

– Hozzád?!

Interjú.

A magyar kormány vétója miatt nem utasíthatja el az EU Vlagyimir Putyin zsarolását

Külföldi tudósítók beszámolói szerint a magyar kormány ” magáncégek vitájának” tartja, hogy Oroszország rubelben kéri a “barátságtalan országoktól”, köztük az EU-tagállamoktól is az orosz földgáz árát. Részletek.

Orbán: 13 óránk lesz, hogy győzzünk

Orbán Viktor személyesen is megjelent a Fidesz-KDNP kampányzáróján, amit ő maga a kampányhajrá nyitóeseményeként aposztrofált, és elárulta, hogy Fehérvár az ő “szerencsehozó talizmánja”. A miniszterelnök úgy véli, “jól állnak a csillagok”. mindent megtettek a győzelem érdekében, az ellenfél pedig “kedvező állapotban van”. Bővebben.

Lázár János: Lázár János előre megy és nem hátra!

“Egyre valószínűbbnek” tartja, hogy leereszkedik az új vasfüggöny, s eljön a következő hidegháború, egyik oldalon az USA-val és Európával, a másikon Kínával, Oroszországgal és Indiával. Kárpátalja “visszafogadása” nem megoldás, ugyanakkor lehetséges, hogy az összes ott élő magyart ki kell majd menekíteni, a magyarországi élelmiszeripart pedig a következő években felvásároltatná az állammal. Lázár János, aki a következő kormányzati ciklusról azt mondja, “kutyanehéz” lesz, és ha Márki-Zay Péterrel szemben nem nyeri meg egyéni körzetét, felhagy a politizálással, nagyinterjút adott.

Térképen mutatjuk, merre várható havazás a hétvégén

László Szirtesi/Getty Images

A Kárpát-medence területét péntek este elérő hideg levegő hatására az eddigi esőzések több helyen havazásba fordulhatnak. További információkért katt ide.

Gyönyörű hiúz sétált el a börzsönyi kameracsapda előtt a hajnalodó erdő szürkületében

A párját ritkító felvétel, amely nemrégiben készült az Északi-középhegységben, a Börzsönyi Természetvédők Facebook-oldalán jelent meg. Íme a videó.

(Címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Az ATV műsorvezetője szerint Kaleta nem pedofil

képcím

Bródy János dallal reagált Orbán Viktor évértékelőjére

képcím

Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben