Szabad Európa: orosz oligarchák érdekében vétózná az EU szankcióit a magyar kormány

Startlap - Startlap
Brüsszelben úgy vélik egyesek, így akarják zsarolni Orbánék a jogállamisági eljárás és a helyreállítási alap ügyében az uniót. Esti hírösszefoglaló.

Szabad Európa: orosz oligarchák érdekében vétózná az EU szankcióit a magyar kormány

A Szabad Európa megnevezett három orosz oligarchát, akiknek a nevét mindenáron szeretné eltávolítani a magyar kormány az EU szankciós listájáról, különben nem szavazza meg annak meghosszabbítását. A lap szerint Brüsszelben úgy sejtik, Orbánék a jogállamisági eljárás és a helyreállítási alap ügye miatt zsarolnák az uniót. Részletek.

“Nagy konfliktus Orbán és Plenkovic között: A horvát miniszterelnök személyesen fogja megakadályozni a Fortenova magyar felvásárlását”

Ezzel a címmel jelent meg egy horvát lapban vasárnap az a cikk, amely a régió legnagyobb mezőgazdasági cégéről, és az iránta érdeklődő Jellinek Dánielről szól. A Nacional “komoly kétségekről” ír Jellinek személyét illetően, akiről úgy gondolják, a látszatnál jóval szorosabb kapcsolat fűzheti Orbán Viktorhoz. Bővebben.

Gigantikus robbanás rázta meg Enerhodart, ahol a zaporizzsjai atomerőmű is van 

Az orosz megszállás alá került Enerhodarban megszűnt a víz- és áramellátás, miután erőteljes robbanásra figyeltek fel a lakók. Az orosz híradások az ukránokat okolják a helyzetért, és egy elektromos vezeték sérülésére hivatkoznak. További információkért katt ide.

Vajon miért éppen Pintér Sándort, Varga Juditot és Rogán Antalt bízták meg a kormány “független” korrupcióellenes testületének felállításával? 

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Izgalmas névsort állított fel az Orbán-kormány a Magyar Közlönyben hétfő este beharangozott, uniós nyomásra létrehozandó független testület köré, amelynek feladata elméletben az EU-s forrásokat érintő korrupció felszámolása volna. Amennyiben belepillantunk Varga Judit, Rogán Antal és Pintér Sándor életrajzának témába vágó pontjaiba, az az érzésünk támadhat, hogy ők szó szerint testközelből ismerik a jogellenes előnyök világát. Bővebben.

Két hónapra bezárhat a székesfehérvári színház, mert nem bírják kifizetni a rezsit

Cser-Palkovics András polgármester úgy számol, csak az áramszámla több száz millió forinttal növekedhet, de amennyiben a távhőt is érintik változások, úgy ez az összeg egymilliárdra rúghat

Ez egészen biztosan kigazdálkodhatatlan

– fogalmazott, míg a teátrum igazgatója egy “új színházi korszak” megnyílásáról beszélt. Bővebben.

Bige László: Az eddigi infláció még csak a kezdet

Rendkívüli gondokkal szembesülhet Európa a műtrágyahiány miatt, amelyet a földgáz árának sokszoros növekedése okoz. Az európai gyárak többségéhez hasonlóan Bige László Nitrogénművek Zrt.-je is leállásra kényszerül, és ez óriási árrobbanást hozhat magával. Ha az oroszok valóban elzárva tartják a gázcsapot, még súlyosabbak lehetnek a következmények. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Botka László hivatalos irattal cáfolja, hogy hírlapi kacsa volna Orbán szegedi látogatása

Rendőri felsővezetők pecsétjével ellátott hivatalos meghívott mutatott a szegedi polgármester, amely a határvadászok ünnepélyes eskütételére szól, és amelyen világosan olvasható, hogy Orbán Viktor lesz a főattrakció. Az ügy fordulata, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke viszont álhírnek nevezte a látogatást. A szegedi sajtó arról számolt be, hogy Orbán miatt megbénul majd a közlekedés. Részletek.

Eurómilliós végkielégítést kap Dárdai a Herthától

Nico Paetzel/DeFodi Images via Getty Images

Hivatalosan is távozik Dárdai Pál a berlini klub éléről, és a Bild azt is megírta, milyen végkielégítésre számíthat majd. A lap szerint egy “alacsonyabb” összegről van szó, de ez persze a magyar viszonylatok tükrében kissé emást jelent. További információkért katt ide.

Emberi maradványokat találtak a Lettország partjainál lezuhant magánrepülőn

Német lapok úgy tudják, a gépen egy ismert német üzletember utazott családjával, amikor vasárnap délután rejtélyes körülmények között eltűnteka radarról, majd a tengerbe vesztek. Az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről itt írnak.

(Címlapkép: Didier Lebrun/Photonews via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi