Süss amerikai palacsintát!

Startlap - Startlap
Nesze neked, fogyókúra...

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Ide nekünk bármikor a lekvárosat vagy a fahéjasat, de néha érdemes kipróbálni egy kicsit extrábbakat is!

 

Nutellával töltött palacsinta

Hozzávalók:

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

csipet só

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

3 dl tej

2 tojás ( s-m méretű)

5 dkg olvasztott vaj

nutella

 

Elkészítés:

A nutellából egy-egy evőkanálnyit 6-7 centis körben kikenünk egy sütőpapírra (összesen kb. 10-12 db-ot), majd betesszük a fagyasztóba.

A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverjük. Minimum 30 percig állni hagyjuk.

Előmelegített teflon serpenyőbe 8-10 centis köröket sütünk a palacsintatésztából. Amikor megsült az egyik oldala, akkor egy kifagyasztott nutella korongot ráteszünk a tetejére, és annyi tésztát öntünk rá, hogy teljesen befedje. Óvatosan megfordítjuk és aranybarnára sütjük.

 

Sütőtökös palacsinta

Hozzávalók:

másfél bögre tej

1 bögre sütőtökpüré

1 tojás

2 evőkanál növényi olaj

2 evőkanál ecet

2 bögre finomliszt

3 evőkanál barnacukor

2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

1 teáskanál fahéj

½ teáskanál őrölt gyömbér

½ teáskanál só

 

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a tejet, a sütőtököt, a tojást, az olajat és az ecetet, egy másikban pedig a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket.

Összeöntjük a kettőt.

Közepes hőfokra hevítünk egy kevés olajat, majd negyedbögrényi adagonként aranybarnára sütjük a palacsintákat.

 

Duplacsokis palacsinta

Hozzávalók:

Palacsintához

1 és 1/3 bögre liszt

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál sütőpor

¼ bögre cukor

¼ teáskanál só

3 evőkanál vaj, olvasztott + a sütéshez

1 teáskanál vanilia aroma

1 1/2 bögre tej

1 tojás

Csokiszószhoz:

¾ bögre habtejszín

1 teáskanál vaj

150 g étcsoki/tejcsoki

 

Elkészítés

Összekeverjük a kakaóport, sütőport, sót, cukrot.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliát, tejet, tojást, összetört étcsokit.

Egy kis vajon megsütjük a palacsintákat. Addig kell sütni, amíg kis buborékok nem lesznek a tetején, majd fordítás után kb. 1 percig a másik felét.

A csokiszószhoz felmelegítjük a tejszínt és a vajat, ha forr, akkor lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne az összetört csokit.

Néhány percig dermedni hagyjuk, majd leöntjük a palacsintát.

 

Fotók: Pinterest

Ez is érdekelhet

képcím

A tökéletes rizs titkai

képcím

Frankfurti leves egyszerűen, ahogy mi szeretjük

képcím

Túrófánk egyszerűen: hatalmas kedvenced lesz ez a recept