Kiemelt Hírek 2021. július 09.

Súlyos mellékhatások az első adag oltás után - nyilvánosságra hozták Müller Cecília levelét

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 09.
Kunetz Zsombor osztotta meg a tiszti főorvos levelét, amiben egy régóta várt döntésről számol be. Délelőtti hírösszefoglaló.

Súlyos mellékhatások az első adag oltás után – nyilvánosságra hozták Müller Cecília levelét

Sokaknál okozott az első körös oltás komoly mellékhatásokat, ezért régóta kérdés, hogy mikor és hogyan lehetne az első oltás után egy másik vakcinát kapni második körben. Müller Cecília országos tisztifőorvos levele végre megadja a választ erre. A részleteket itt találod.

Nincs újabb áldozata a koronavírusnak itthon

Megérkeztek az elmúlt 24 óra járványügyi adatai. Ide kattints.

Karácsony: Az élősködőknek lesz adóemelés

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált arra, hogy a Fidesz fizetett trolljai azzal riogatnak, ha kormányra kerül, adóemelés lesz. A főpolgármester, miniszterelnök-jelölt elismerte, hogy szerepel a tervei közt, de hogy kiknek az adóját emelné, azt ebből a cikkből tudhatod meg.

Enyhülnek a brit utazási korlátozások

Július 19-én lép életbe a Magyarországot is érintő új szabályozás. Részletek itt.

A Pfizer egyik vezetője harmadik oltásról beszélt

Az izraeli tapasztalatok szerint akiket év elején oltották be, azok között többeket most megfertőzött a delta mutáns. De fokozhatja-e a védelmet egy újabb adag vakcina? A választ ezen a linken találod.

Drámai a helyzet a szállodaiparban

Akkora a munkaerőhiány a szállodaiparban, hogy sokszor már az igazgatók takarítanak. Szakácsok sincsenek, pedig még el sem indult igazából Nyugat-Európából a magyar szakemberek “elszívása”. A témáról bővebben ebben a cikkben számolnak be.

Megdicsérték, majd megbüntették a magánovikat

Magánóvodákat értesített az Állami Számvevőszék (ÁSZ), hogy a költségvetésből nyújtott állami támogatásuk 30 százalékának folyósítását felfüggesztik. A 24.hu információi szerint a napokban mintegy 150 magánóvoda kapott levelet, amiben meglehetősen furcsa magyarázatát olvashatták a döntésnek. Íme.

Újra nagy tempóban adósodik el a magyar

Drágul az élet, többe kerül az autó, légkondi, és az otthonfelújítási program miatt is kell a pénz, ez áll a háttérben. Részletek.

Heves zivatarokkal érkezik a hidegfront

Getty Images

Piros riasztásra is van esély a délután folyamán, az érkező hidegfrontnak köszönhetően heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás, nagyobb jég kíséretében. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon