Sulyok Tamás aláírta a svéd NATO-csatlakozást

Startlap - Startlap
A svéd védelmi miniszter nagyon pozitív fejleménynek nevezte, hogy Magyarország köztársasági elnöke kedden aláírta a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló magyar parlamenti döntést.

Aláírta Sulyok Tamás új köztársasági elnök kedden a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti döntést – közölte a Sándor-palota a honlapján. Az új államfő első döntését hozta meg ezzel a hivatalba lépése óta.

Pal Jonson svéd védelmi miniszter nagyon pozitív fejleménynek nevezte, hogy Magyarország köztársasági elnöke kedden aláírta a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló magyar

parlamenti döntést.

Roppant fontos dologról van szó és remélhetőleg most már tagok leszünk, illetve mindez már nem heteket, hanem csak napokat fog igénybe venni

– jelentette ki Jonson sajtótájékoztatóján Stockholmban, utalva az olyan utolsó formalitásokra, mint a ratifikációs okmányok letétbe helyezése Washingtonban.

“A döntés biztonságosabbá teszi Svédországot, a NATO-t pedig erősebbé. Hasznára lesz mindez Svédországnak és a NATO-nak is. Jót fog tenni az egész euroatlanti térség stabilitásának, hogy Svédország a NATO teljes körű tagjává válhat” – tette hozzá a védelmi tárca vezetője.

(MTI)

Címlapkép:  MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Karsai Dánielt meglátogatta a köztársasági elnök

képcím

Nyílt levelet írt Karsai Dániel Sulyok Tamás államfőnek

képcím

Moszkva: a NATO konfliktusra készül