Meghalt David Soul, a Starsky és Hutch főszereplője

Startlap - Startlap
Az amerikai krimisorozat Hutchinsonja 80 éves volt.

80 éves korában elhunyt David Soul színész, akit leginkább a Starsky és Hutch című tévésorozatban játszott címszerepéről ismerhetünk – írja a BBC. Felesége, Helen Snell elmondta, férje csütörtökön halt meg “az életért folytatott hősies küzdelem után, a család szerető társaságában”.

Színészként, énekesként, mesemondóként, kreatív művészként és kedves barátként számtalan páratlan ajándékot osztott meg a világgal. Mosolyára, nevetésére és az élet iránti szenvedélyére sokan fognak emlékezni, akiknek megérintette életét

-fogalmazott az özvegy.

Az amerikai születésű színész 1975 és 1979 között játszotta Kenneth “Hutch” Hutchinson szerepét a klasszikus rendőrsorozatban Paul Michael Glaserrel az oldalán. Soul ismert volt továbbá a Here Come The Brides és a The Yellow Rose című sorozatokban, valamint A Magnum ereje című filmben nyújtott szerepeiről.

Ezenkívül több brit televíziós műsorban is feltűnt, többek között a Holby Városi Kórház, az Angolkák és a Lewis – Az oxfordi nyomozó című műsorokban. 2004-ben megkapta a brit állampolgárságot. Reality műsorokban is játszhatott volna, de Soul visszautasította ezt és a vele járó jövedelmező fizetést, a témával kapcsolatban a Sunday Timesnak úgy nyilatkozott:

“manapság bárki híresség lehet, és őszintén szólva nincs mit ünnepelni.

Soul ötször házasodott, többek között Patti Carnel Sherman, Mirriam Solberg, Karen Carlson és Julia Nickson színésznőkkel, és hat gyermeke született. Utolsó feleségét, akit egy színdarabnak köszönhetően ismert meg, lelki társának nevezte.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt B. Révész László, a magyar televíziózás egyik...

képcím

Meghalt Lynne Marta, a Starsky és Hutch színésznője 

képcím

Meghalt Finta József építész, aki nélkül ma Budapest és az...