Spagetti volt a menü a Bocuse d’Or versenyen

Startlap - Startlap
A Magyarországot képviselő Pohner Ádám és csapata többórás munka után bemutatta a finom főztjét.

Elkezdődött a világ legnagyobb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak az európai döntője. A magyar csapat Pohner Ádám vezérletével hétfő délelőtt 10 órakor, negyedikként látott munkához a torinói versenyen, és öt órával később bemutatta a húszfős zsűrinek a vegetáriánus tálat – amelyhez spagetti, sajt és tojás volt az alapanyag –, majd a nem sokkal később húsételt is – amelyhez pedig olasz bélszín és rizottó.

És hogy mi került még a tálra?

Nos, borjúszűz céklával, karalábé zöldborsóval és petrezselyemmel, zellerkrém, karamellizált hagyma, ehető virág, illetve a magyar ízvilágot belecsempészve libamáj almával és tokaji aszúval főzött alaplével, valamint vargánya – írja az index.hu.

A versenyt 1987 óta rendezik meg, a világbajnokság döntőjét pedig Lyonban, Franciaországban rendezik meg minden páratlan évben. Ahhoz, hogy Pohner Ádám és csapata jövőre ott legyen a döntőben, az európai selejtező 20 csapatából az első tízben kell végeznie. A végeredményt kedd este hozzák nyilvánosságra.

Ez is érdekelhet

képcím

Európa-bajnokság: kiderült melyik csoportba került a válogatott

képcím

Szófiában rendezik meg csütörtökön a Bulgária-Magyarország...

képcím

A hét legfontosabb hírei képekben