Soros György felszólította az uniót, hogy legyen Magyarország a "tesztalany"

Startlap - Startlap
Az üzletember szerint a magyar kormány folytatja az EU jogainak lábbal tiprását. Reggeli hírösszefoglaló.

Soros György reagált az EUB ítéletére: kiderült, visszatérhet-e a CEU, és további intézkedésekre szólította fel az EU-t

Az Európai Unió Bírósága (EUB) kedden kimondta, hogy az úgynevezett lex CEU törvény, vagyis a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, amely kizárólag a Soros György által létrehozott Közép-Európai Egyetemet érintette, összeegyeztethetetlen az EU-s joggal. Soros György üdvözölte a döntést, ugyanakkor kemény kritikát fogalmazott meg Orbán Viktor kormányával szemben, és további intézkedésre szólította fel az EU-t. Részletek itt.

Szinte érthetetlen, ami a magyar kórházakban történik: egyre több a fertőzött, mégis kevesebb embert ápolnak – aggasztó magyarázat lehet a háttérben

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma emelkedik, a kórházban lévő vírusfertőzöttek száma mégis közel 150 fővel csökkent néhány nap alatt. Müller Cecília jelentése szerint a koronavírusosak átlagéletkora is felfele tart, ami elméletben szintén a kórházi kezeltek számának növekedését vonná maga után. Mi lehet az ellentmondásos jelenség oka? Erről szól ez a cikk.

Varga Juditot meglopták

A Blikk információi szerint az igazságügyi minisztert egy családi kempingezés során rabolták ki. Bővebben.

Minibár, széf, ingyen kávé: a járvány miatt albérletként kiadók a hotelszobák, bőven piaci ár alatt

Fotó Lars BaronBongartsGetty Images

A körülbelül 20 ezer budapesti hotelszoba közül 19,5 ezer kiadatlanul áll. A szállásadóknak is alternatív megoldás után lellett nézniük, így az albérleti piacon már szállodai szobákra is lecsaphatunk, barátok között is alacsonynak számító áron. Ebben a cikkben megnézheted, hol, mennyiért, milyen szolgáltatásokkal és milyen minőségű szobákhoz juthatnál hozzá, ha szobaszervízre cserélnéd az otthonod kényelmét, és az is kiderül, kik azok, akik mostanában úgy döntenek, hogy egy hotelben akarnak élni huzamosabb ideig.

Járvány van a Fehér Házban, karanténba kerültek a katonai csúcsvezetők

Donald Trump elnök után a Fehér Ház egyik újabb munkatársa is megfertőződött, az elnöki rezidencia szóvivője szerint kitört a járvány. Mindeközben az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők egymás után kerülnek karanténba. További információkért kattints ide.

Mészáros Lőrinc közpénznyelő kempingjét, Orbán Viktor faluját, és a pénzosztásért felelős MTÜ tanácsadóját is megsegítették titokban kiosztott állami milliárdokkal

A Magyar Turisztikai Ügynökség megújult honlapja két látványos meglepetést rejt: egyrészt még átláthatatlanabbá váltak a kifizetéseik, ugyanakkor az online közzétett pályázati listákban szerepelnek azok, akik fű alatt, egyedi elbírálás nyomán, pályázat nélkül jutottak hozzá vissza nem térítendő támogatáshoz. A kedvezményezettek köre figyelemre méltó: az MTÜ korábbi tanácsadója például félmilliárdot kapott, Orbán Viktor faluja ennél is nagyobb összegben részesült, de Tiborcz István volt üzlettársának is leesett egy kövér darab az állami pénzekből, és Mészáros Lőrinc közpénznyelő balatonfüredi kempingjének fejlesztését is megsegítették még további forrással. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Rekordmagasra nőtt a világ milliárdosainak vagyona a járvány okozta leállás alatt

Míg a világ nagyobbik fele a gazdaság leállása miatt küszködött, és komoly anyagi vereségeket szenvedett el, a leggazdagabbaknak sikerült látványosan gyarapítani a vagyonukat. A svájci USB bank elemzéséből arra is fény derült, hogy a gazdagok gazdagodása rekordot döntött. Pontos számok és további részletek itt.

Elhunyt Eddie Van Halen

A Van Halen zenekar alapítója és gitárosa 65 éves volt, és súlyos betegséggel küzdött. Eddie Van Halen halálának körülményeiről és munkásságáról ebben a cikkben írnak.

Izrael betiltja az állati szőrmék eladását és vásárlását

Fotó Daniel ZuchnikGetty Images

Az országok közül elsőként Izraelben tiltják meg az állati szőrmék kereskedelmét. Aki megszegi a szabályt, arra nagyon súlyos szankciók várnak, ugyanakkor a törvényben rögzítettek kivételeket. Minderről bővebben itt írunk.

Nem kell sokat várni a jó időre

A borongós szerda után hamar visszatér a napsütés. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Izrael: folytatódnak a harci cselekmények

képcím

Izrael: További egy nappal meghosszabbították a tűzszünetet

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...