Kiemelt Hírek 2018. július 18.

Soros György csalódott Orbán Viktorban

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 18.
Pályafutása elején rengeteget segített a mostani miniszterelnöknek, aki azonban túl sokat változott hátrányára.

Soros György szerint újabb világválság fenyegeti Európát, és úgy tűnik, nem jön létre a terve, a nemzetek nélküli világ. A New York Times készített interjút a milliárdos üzletemberrel, aki a berlini fal leomlása után több százmilliót fektetett a kelet-európai országok társadalmi fejlesztésébe, elsősorban civilek támogatásával – írja a 24.hu. Terve azonban kockázatos volt, mivel hozzátartozott a politikusok elszámoltathatósága és az etnikai tolerancia is.

Soros arról is beszélt, hogy már Nyugat-Európában is egyre inkább a jobboldali populizmus kezd elterjedni, ami aláássa a céljait, majd azt is hozzátette, hogy túl sokat és túl sok helyen veszít, de így is kiáll az elvei mellett.

A cikk szerint Magyarország és Lengyelország is kezd visszatérni az autokráciához, amelyben Oroszország már egy ideje mozog. Sorosnak az sem tett jót, hogy az amerikai elnökválasztáson Donald Trump nyert, hiszen köztudottan Hillary Clinton és a progresszív csoportok bőkezű támogatójaként ismerik.

Az üzletember Orbán Viktorról is szót ejtett, akiben nagyot csalódott. Karrierje elején még a pályáját is egyengette, a milliárdos szerint a miniszterelnök akkor még demokratának tűnt, éppen ezért szívesen támogatta őt és pártját, a Fideszt is, arról nem is beszélve, hogy a párt komoly anyagi segítséget kapott tőle, míg Orbán Viktor Soros-ösztöndíjjal tanulhatott Angliában.

Keresés az oldalon