Slambuc, mákos kocka: a magyar nagymamák végre leleplezik régóta őrzött titkaikat - videó

Ha jól tud főzni a te nagymamád is, nevezd be a Nosalty videósorozatába, legyen ő a következő főszereplő!

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-21 17:53

Az ország kedvenc receptoldala várja az aranyfakanalú nagymamák jelentkezését!

A Nosalty.hu a népszerű Nagyiprojektjének új sztárjait keresi, akik akik nem félnek a generációk óta csodálatot kiváltó főztjüket a nagyközönséggel is megosztani. A gasztromagazin különleges rovatában nagymamák ajánlják és készítik el saját konyhájukban messze földön híres ételeiket. A szerkesztőség a vállalkozó kedvű gasztronagyik videós bemutatkozását a szerkesztoseg@nosalty.hu címre várja.

A népszerű videósorozat legutóbbi két részében az igazán nagy szívvel-lélekkel és több évtizednyi tapasztalattal rendelkező Balla mama állt elő a családi ereklyének számító mákos kockával, és a Nagyi-féle slambuc receptjével.

Balla mama, vagyis Eti néni az a tipikus magyar nagymama, aki hiába tölti be jövőre a nyolcvanadik életévét, esze ágában sincsen leállni a konyhai tevékenykedéssel. Az alábbi videóban egy 25 éve tanult recept alapján készíti el hajdúszoboszlói otthonában a már említett  mákos kockát, amelynek a felét a Nosalty.hu stábja jó unokaként, nekifutásból falta be.

A nagymamák receptjei szinte utánozhatatlanok. Elsősorban azért, mert belefőzik, szórják és sütik a szívük minden csücskét az ételeikbe, a gyerekek és az unokák iránti rajongás ízét pedig nehezen lehet utánozni. Mégis kísérletet teszünk arra, hogy évtizedek alatt felhalmozott, kincset érő konyhai tapasztalatokat és fortélyokat ellessük ezektől az utánozhatatlan hölgyektől

– mondta Hering András, a Nosalty.hu főszerkesztője, miután a Nagyiprojekt legutóbbi részében Balla mama már személyesen tanította meg főzni méltán népszerű slambucára,  miközben a világ összes türelmével terelgette a tanítványt a konyhatudomány göröngyös útján.

A Nagyiprojekt eddigi házigazdájának receptkönyvi ékességeit, és a hosszú élet titkát innen leshetjük el.

Balla mama utódjainak rövid videós bemutatkozását pedig ezen az elérhetőségen várja a szerkesztőség: szerkesztoseg@nosalty.com

Mai nap hírei

Szombaton már egészen más időre számíthatunk

kiderul.startlap.hu18 órája

26 éve mindenki az ő dalát dúdolta, ma senki nem ismeri fel ezt a nőt!

femcafe.hu18 órája

Müller Cecília: 4 megyében egyetlen aktív fertőzött sincs

startlap.hu19 órája

A heves zivatarok miatt tizenkét megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes

kiderul.startlap.hu20 órája

Koronavírus: elhunyt egy 47 éves beteg itthon

startlap.hu22 órája

Párkapcsolatáról vallott Bereczki Zoltán - "Kiderült, mennyire mély ez a szerelem"

femcafe.hu23 órája

Tudtátok? Tízmilliószoros nap van ma!

eletforma.hu23 órája

Soha ne fogyaszd így a banánt - Egyenesen egészségtelen lehet

femcafe.hu23 órája