Slambuc, mákos kocka: a magyar nagymamák végre leleplezik régóta őrzött titkaikat - videó

Startlap - Startlap
Ha jól tud főzni a te nagymamád is, nevezd be a Nosalty videósorozatába, legyen ő a következő főszereplő!

Az ország kedvenc receptoldala várja az aranyfakanalú nagymamák jelentkezését!

A Nosalty.hu a népszerű Nagyiprojektjének új sztárjait keresi, akik akik nem félnek a generációk óta csodálatot kiváltó főztjüket a nagyközönséggel is megosztani. A gasztromagazin különleges rovatában nagymamák ajánlják és készítik el saját konyhájukban messze földön híres ételeiket. A szerkesztőség a vállalkozó kedvű gasztronagyik videós bemutatkozását a szerkesztoseg@nosalty.hu címre várja.

A népszerű videósorozat legutóbbi két részében az igazán nagy szívvel-lélekkel és több évtizednyi tapasztalattal rendelkező Balla mama állt elő a családi ereklyének számító mákos kockával, és a Nagyi-féle slambuc receptjével.

Balla mama, vagyis Eti néni az a tipikus magyar nagymama, aki hiába tölti be jövőre a nyolcvanadik életévét, esze ágában sincsen leállni a konyhai tevékenykedéssel. Az alábbi videóban egy 25 éve tanult recept alapján készíti el hajdúszoboszlói otthonában a már említett  mákos kockát, amelynek a felét a Nosalty.hu stábja jó unokaként, nekifutásból falta be.

A nagymamák receptjei szinte utánozhatatlanok. Elsősorban azért, mert belefőzik, szórják és sütik a szívük minden csücskét az ételeikbe, a gyerekek és az unokák iránti rajongás ízét pedig nehezen lehet utánozni. Mégis kísérletet teszünk arra, hogy évtizedek alatt felhalmozott, kincset érő konyhai tapasztalatokat és fortélyokat ellessük ezektől az utánozhatatlan hölgyektől

– mondta Hering András, a Nosalty.hu főszerkesztője, miután a Nagyiprojekt legutóbbi részében Balla mama már személyesen tanította meg főzni méltán népszerű slambucára,  miközben a világ összes türelmével terelgette a tanítványt a konyhatudomány göröngyös útján.

A Nagyiprojekt eddigi házigazdájának receptkönyvi ékességeit, és a hosszú élet titkát innen leshetjük el.

Balla mama utódjainak rövid videós bemutatkozását pedig ezen az elérhetőségen várja a szerkesztőség: szerkesztoseg@nosalty.com

Ez is érdekelhet

képcím

Frankfurti leves egyszerűen, ahogy mi szeretjük

képcím

Túrófánk egyszerűen: hatalmas kedvenced lesz ez a recept

képcím

Súlyos betegséget okozhat a karácsonyfád