Sírig tartó munka várhat a magyarokra

Startlap - Startlap
Fordulat a brutális horvátországi autóbaleset ügyében, Ungváry elmondta, miért hagyja ott az 56-os Intézetet bekebelező Veritast, tüntetést szerveznek a köznevelési törvény módosítása ellen. Hírösszefoglaló.

Sírig tartó munka várhat a magyar fiatalokra, de még ez is kevés lesz a nyugdíjkatasztrófa megoldásához

Az Eurostat friss jelentése szerint 2100-ra mindösszesen 7,9 millió főt számol majd a magyarországi lakosság, akik a maihoz képest egy durván elöregedett társadalmat alkotnak majd.

A jelenlegi nyugdíjrendszer pedig ennél hamarabb fog csődöt mondani, így az egyetlen lehetőség a nyugdíjkorhatár drasztikus emelése lehetne – írja a Pénzcentrum. 

A lap ugyanakkor hozzáteszi: a probléma megoldásához ez önmagában korántsem lenne elég.

Meddig bírja majd a mostani nyugdíjrendszer? Pontosan mennyire fog elöregedni a népesség? Egyáltalán ki lehet tolni a nyugdíjkorhatárt? Miféle egyéb intézkedésekre lenne szükség, és milyen további komoly problémák merülhetnek fel az örökké tartó munka miatt? Mi a helyzet az EU többi részében? A válaszokért ezt a cikket nézd meg.

Fordulat a brutális horvátországi autóbaleset ügyében

Csütörtökön délután a horvátországi A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál egy magyar rendszámú autóba nagy sebességgel hátulról belerohant egy horvát BMW-s, amelynek következtében a magyar autó a felismerhetetlenségig roncsolódott. 

A vétkes 35 éves horvát sofőr ellen büntető eljárás indult, amelyről most kiderült egy fontos részlet. Ahogy a sofőr előéletéről, valamint a válságos állapotban kórházba szállított család körülményeiről is új információk láttak napvilágot. Minderről itt olvashatsz tovább.

Ungváry Krisztián elmondta, miért hagyja ott az 56-os Intézetet bekebelező Veritast

Marinovich Endre az 1956-os forradalom és szabadságharc során hősi halált halt tűzoltók emlékműve avatóünnepségén beszél a fővárosi IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság előtti téren 2017. május 3-án. (Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A diktatúra banalitása – Marinovich Endre és az állambiztonság – ezzel a címmel jelent meg Ungváry Krisztián tanulmánya, amelyben arról ír, hogyan működött együtt Marinovich Endre, a Veritas Intézetből, amely lemyelte a korábban függetlenül működő 56-os Intézetet.

Ungváry jelezte, több okból távozott a Veritasvból, de “a lényeget azonban leginkább ez a tanulmány tartalmazza”. Ungváry írásának összefoglalóját itt olvashatod el.

Tüntetést szerveznek a köznevelési törvény módosítása ellen

Másfél hetes halasztás után pénteken szavazta meg a parlament a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosításait, amelyek az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását érintik. A döntés ellen demonstrációt hirdettek a Kossuth térre. 

“Mi volt a találkozó célja?” – tették fel a nagy kérdést Orbán Viktornak, miután lefotózták a milliárdos költségvetési csalással vádolt Simonka Györggyel

Az 1,4 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt Simonka György pénteken posztolt a Facebook-oldalára egy közös fotót a miniszterelnökkel, amely egy fogadáson készült a karmelita kolostorban.

A Demokratikus Koalíció írásban firtatta, hogyan történhetett meg ez.

A részletekért ide kattints.

Ujhelyi István a Fidesz hazaárulózásáról: “az egész hisztéria valójában Trócsányi László egyre közeledő bukásáról szól”

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szerint “a kormánypárt verbális fogdmegjei” valójában azért kiáltottak hazaárulást, miután az ellenzéki magyar EP-képviselők bojkottálták a fideszesek, mert Trócsányi Lászlóból biztosan nem lesz uniós biztos. Uj

Horrorbaleset a pályakerékpáros Európa-bajnokságon: parkettadarab szúrta át a 16 éves biciklis tüdejét

Egészen elképesztő sérülést szenvedett az olasz Lorenzo Gobbo a belgiumi junior és U23-as pályakerékpáros Európa-bajnokságon: a fiatal sportoló testébe egy több versenyzőt érintő esés során dárdaként fúródott bele a pálya burkolatának egy darabja, amely a tüdejét is átszúrta.

Áttétes csontdaganatban szenvedő hároméves kislánya kezeléséhez kér segítséget a kétségbeesett szabolcsi édesapa

Kedves mindenki. A nevem Papp Norbert. 32 éves vagyok. Feleségemmel és 3 kislányukkal élünk egy Szabolcs megyei kis faluban

– így kezdődik a fiatal apa facebookos bejegyzése, amelyben elkeseredetten kéri az emberek segítségét pici lánya, Zoé osteosarcomája miatt. Papp Norbert felhívásában – amelyet kattintás után olvashatsz – elmeséli kislánya borzasztó kálváriájának részleteit. 

A vízilabda vb-k történetének legnagyobb győzelmével indított a magyar női válogatott

Gurisatti Gréta (j) és a koreai Li Dzsung Ün a női vízilabda selejtezőkörében a 18. vizes világbajnokságon 2019. július 14-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A vízilabda világversenyeinek történetében még soha senki sem aratott olyan fölényes győzelmet, mint a magyar női vízilabda-válogatott vasárnap a házigazda dél-koreaiak ellen a Kvangdzsuban zajló vizes vb női vízilabdatornájának első fordulójában.

Az alábbi cikkből megtudhatod, milyen gigantikus gólkülönbséggel nyertek a magyarok, megismerheted az összecsapás részleteit, valamint két videós értékelést is megnézhetsz a meccsről.

Visszatér a nagy meleg

Úgy tűnik, mindjárt vége a megszokottnál hűvösebb időnek, és a jövő héten egyre feljebb kúszik a hőmérséklet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...

képcím

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya...

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?