Kiemelt Hírek 2019. október 03.

Simonka családtagjait is a vádlottak padjára ültetik

Startlap Kiemelt Hírek 2019. október 03.
A fideszes politikus bűnszervezetet irányított az ügyészség szerint. Hírösszefoglaló.

Mindenről tudott a fideszes képviselő, de a pénzátvételt kerülte

A fideszes képviselő feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik, még az édesanyja is a vádhatóság látókörébe került. Bár Simonka György helyett gyakran a felesége vette át a pénzt, mindenki tisztában volt a politikus vezető szerepével a bűnszervezetben az ügyészség szerint. A rendkívül szövevényes ügyről itt olvashatsz bővebben.

Ezt üzeni a Fidesz a szavazóknak

A kormány célja az, hogy Magyarország ugyanolyan biztonságos ország maradjon, mint amilyen jelenleg, míg az ellenzék lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán. Ha érdekel, mit üzent Vitályos Eszter a szavazóknak, olvasd el az alábbi cikket.

Félkész játszóteret avattak Érden

Fótó: RTL Klub

Az önkormányzat szerint nem átadó volt, csak avatás, és most már újra építési terület a játszótér, ahol gyerekek estek a munkagödörbe. Ennek ellenére szerdán is tucatnyi család tudott akadálytalanul bemenni. Az alábbi videóban megnézheted, milyen állapotok uralkodnak a játszótéren.

Deutsch Tamás: 14 hülyét biztos lehet ott találni

Beláthatatlan következményei lesznek annak, ami a JURI bizottságban történt – reagált Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő arra, hogy a testület jogi bizottsága elutasította Trócsányi László jelöltségét.  Deutsch mást is mondott, természetesen a tőle megszokott stílusban.

A települések egyharmadában csak egy polgármester indul

MTI/Kovács Tamás

A települések csaknem harmadában egyetlen polgármesterjelölt lesz az október 13-ai önkormányzati választáson. Ez azt jelenti, hogy azokon a helyeken akár egyetlen érvényes szavazattal is meg lehet választani a polgármestert a következő ciklusra. A témáról bővebben itt olvashatsz.

A vörösiszap után a szennyvíziszapból is kap Kolontár

Megélénkült a Szlovéniából érkező közúti teherforgalom Kontáron a felszámolás alatt álló MAL Magyar Alumínium Zrt. zagytározói körül. Szlovén rendszámú kamionok hordják folyamatosan a vörösiszap tárolására kiépített területre a külföldi eredetű szállítmányokat. További részletek ebben a cikkben.

Tíz év börtönt kapott a saját szomszédját lelövő dallasi rendőr

Gyilkosság vádjában találták bűnösnek az esküdtek a 32 éves nőt, akinek a rasszista üzeneteit is olvashatták. Ha érdekel a bűncselekmény háttere, az alábbi cikkből kiderül.

Bajban a hazai ivóvízellátás

iStockBajban van a hazai vízellátás, akár nagyobb területek vízellátása is megszűnhet Magyarországon, ha nem kapnak azonnali segítséget a közműcégek. Ha érdekel, mit mondott még az aggodalmat keltő helyzetről a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke mondta, olvasd el ezt a cikket.

Oszlik a köd az évszázad aranyvécébűntényében

A brit hatóságok nyilvánosságra hozták, milyen autót használtak azok, akik szeptember közepén ellopták az Amerika nevű színarany vécét Winston Churchill szülőházából, a Blenheim-palotából. Részletek ebben a cikkben.

A hétvégén érkezik az újabb eső

A hidegfront csütörtök délután elhagyja az országot, de nem marad sokáig nyugodt időjárásunk, ugyanis szombaton reggel nyugat felől újabb csapadékzóna éri el hazánkat. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon