Simonka családtagjait is a vádlottak padjára ültetik

A fideszes politikus bűnszervezetet irányított az ügyészség szerint. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-10-03 09:20

MTI Fotó: Rosta Tibor

Mindenről tudott a fideszes képviselő, de a pénzátvételt kerülte

A fideszes képviselő feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik, még az édesanyja is a vádhatóság látókörébe került. Bár Simonka György helyett gyakran a felesége vette át a pénzt, mindenki tisztában volt a politikus vezető szerepével a bűnszervezetben az ügyészség szerint. A rendkívül szövevényes ügyről itt olvashatsz bővebben.

Ezt üzeni a Fidesz a szavazóknak

A kormány célja az, hogy Magyarország ugyanolyan biztonságos ország maradjon, mint amilyen jelenleg, míg az ellenzék lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán. Ha érdekel, mit üzent Vitályos Eszter a szavazóknak, olvasd el az alábbi cikket.

Félkész játszóteret avattak Érden

Fótó: RTL Klub

Az önkormányzat szerint nem átadó volt, csak avatás, és most már újra építési terület a játszótér, ahol gyerekek estek a munkagödörbe. Ennek ellenére szerdán is tucatnyi család tudott akadálytalanul bemenni. Az alábbi videóban megnézheted, milyen állapotok uralkodnak a játszótéren.

Deutsch Tamás: 14 hülyét biztos lehet ott találni

Beláthatatlan következményei lesznek annak, ami a JURI bizottságban történt – reagált Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő arra, hogy a testület jogi bizottsága elutasította Trócsányi László jelöltségét.  Deutsch mást is mondott, természetesen a tőle megszokott stílusban.

A települések egyharmadában csak egy polgármester indul

MTI/Kovács Tamás

A települések csaknem harmadában egyetlen polgármesterjelölt lesz az október 13-ai önkormányzati választáson. Ez azt jelenti, hogy azokon a helyeken akár egyetlen érvényes szavazattal is meg lehet választani a polgármestert a következő ciklusra. A témáról bővebben itt olvashatsz.

A vörösiszap után a szennyvíziszapból is kap Kolontár

Megélénkült a Szlovéniából érkező közúti teherforgalom Kontáron a felszámolás alatt álló MAL Magyar Alumínium Zrt. zagytározói körül. Szlovén rendszámú kamionok hordják folyamatosan a vörösiszap tárolására kiépített területre a külföldi eredetű szállítmányokat. További részletek ebben a cikkben.

Tíz év börtönt kapott a saját szomszédját lelövő dallasi rendőr

Gyilkosság vádjában találták bűnösnek az esküdtek a 32 éves nőt, akinek a rasszista üzeneteit is olvashatták. Ha érdekel a bűncselekmény háttere, az alábbi cikkből kiderül.

Bajban a hazai ivóvízellátás

iStockBajban van a hazai vízellátás, akár nagyobb területek vízellátása is megszűnhet Magyarországon, ha nem kapnak azonnali segítséget a közműcégek. Ha érdekel, mit mondott még az aggodalmat keltő helyzetről a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke mondta, olvasd el ezt a cikket.

Oszlik a köd az évszázad aranyvécébűntényében

A brit hatóságok nyilvánosságra hozták, milyen autót használtak azok, akik szeptember közepén ellopták az Amerika nevű színarany vécét Winston Churchill szülőházából, a Blenheim-palotából. Részletek ebben a cikkben.

A hétvégén érkezik az újabb eső

A hidegfront csütörtök délután elhagyja az országot, de nem marad sokáig nyugodt időjárásunk, ugyanis szombaton reggel nyugat felől újabb csapadékzóna éri el hazánkat. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája