Sikerült kimenekíteni minden gyereket, nőt és idős embert az Azovsztalból

Startlap - Startlap
Véget ért a mariupoli humanitárius akció egy része. Esti hírösszefoglaló.

Sikerült kimenekíteni minden gyereket, nőt és idős embert az Azovsztalból

Az ukrán hatóságoknak sikerült kimentenie azokat a civileket, akik a mariupoli Azovsztal acélműben húzták meg magukat az orosz támadás elől – jelentette be Irina Verescsuk ukrán kormányfő-helyettes. Kijelentette: a mariupoli humanitárius akció erre vonatkozó része ezzel lezárult. Az orosz-ukrán háború szombati hírei percről percre itt

Fotó: Alexey Kudenko Sputnik via AFP

„Inkább egy Ukrajna zongora, mint egy ukrajnai háború” – Presser Gábor   rögtönzött koncertet adott a budai piacon

Egyik saját szerzeményét adta elő Presser Gábor azon a pianínón, amelyet Budán a Fény utcai piacon helyeztek el a szervezők. Egyebek közt így kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a a piac nem csak a vásárlás színtere lehet, hanem a közösségi élményé és a kultúráé is. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző úgy véli, egy ilyen alkalom üzenetet hordozhat a hallgatóság számára. Presser Gábor szavai és zongorajátéka videón itt.

Jakab Péter marad a Jobbik elnök, visszalépett Szilágyi György a párt tisztújításán

Elnököt és elnökséget választottak a Jobbik szombaton, teljes titokban tartották, hogy hol rendezték a tisztújító kongresszust. A hat alelnöki tisztségért eredetileg 13-an indultak, ám Szilágyi György a jelöltségét időközben visszavonta. Az ő élettársáról írták meg, hogy a Jobbik egy tavaly év végi rendezvényén egy volt polgármester megpróbálta megerőszakolni. Részletek.

Nézőpont: Gyurcsány a legnépszerűtlenebb, Karácsony a legnépszerűbb az ellenzéki oldalon

Márki-Zay Péter és Donáth Anna támogatottsága megegyezik. Bővebben a kutatás eredményéről.

Újra megjelent a parlament honlapján a törvényjavaslat, ami a legnagyobb konfliktust okozta Áder János és a kormány között

A vízgazdálkodási törvény vízkivételekkel összefüggő módosítása lett az az ügy, amiben Áder nemcsak éveken keresztül más álláspontot képviselt, de egy ideig meg is tudta akadályozni, hogy a kormány akarata érvényesüljön. A Telex cikkében szakértő segített elmagyarázni, miért olyan fontos a kútfúrás szabályozása, ami ilyen erős ellentétet idézett elő a leköszönő köztársasági elnök és a kormány között.

Csak a tanárok töredéke 30 év alatti

A közoktatásban dolgozó pedagógusok jelentős része 50 éven felüli, és csak töredékük tartozik a 20-29 éves korosztályba – derült ki a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ adataiból. További részletek.

Érkezik a boltokba a hazai eper

Fotó: Getty Images

Jó szezonra számítanak a hazai szamócatermesztők, hiány biztosan nem lesz idén. Egyelőre az árak is kedvezően alakulnak. Ugyanakkor az importnyomás veszélye az idén is fennáll, az orosz és ukrán piacaik elvesztésével a görög termelők akár ár alatt is megszabadulhatnak a gyümölcsöktől. Bővebben.

Pénzzel teli táskát találtak Békésszentandráson

Szemétszedési akciónak indult, végül a résztvevők egy angol férfi pénzére, néhány okmányára, telefonjára és tabletjére találtak rá egy gazzal benőtt területen. A látszólag is nagy mennyiségű angol font mintegy kétmillió forintot tett ki.  A táska több mint egy évig kallódott az árok szélén. Hogy miként hagyta el értékeit a közel 80 éves Terrence William Andrews, kiderül innen.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

"Orbán Viktor ma mindenről beszélt, csak a lényegről nem" -...

képcím

Putyin szerint az ukrajnai magyarok történelmi hazájukhoz akarnak...

képcím

Kiderült, mi lehet az azonosítatlan tárgy, ami Lengyelországba...