Senki sem ment el Paudits Béla halotti torára Lajsz Andráson kívül

Startlap - Startlap
A színész jó barátja egyedül ücsörgött az étteremben.

Paudits Béla régi barátja, Lajsz András szervezte a Jászai-díjas művész halotti torát, amit saját éttermében tartott. Vagyis csak tartott volna, ugyanis egyetlenegy ember sem jelent meg a meg a megemlékezésen – számolt be a Bors.

Hivatalosan sokan elbúcsúztak a művésztől a Farkasréti temetőben, de a Pozsonyi úti vendéglőbe már senki sem ment el koccintani a színész emlékére. Pedig Lajsz András még a TV2 Mokka című műsorába is elment, hogy minél több embert elérjen az esemény híre.

Már a temetés előtt is el voltam nagyon keseredve, mert senki nem reagált a hívásomra. Akinek csak tudtam, szóltam, örültem volna, ha a Madách Színház képviseletében, amely saját halottjának tekintette és a temetést intézte, valaki eljött volna. Jó lett volna a búcsúztatás után egy kicsit beszélgetni, feleleveníteni a régi emlékeket néhány szendvics és borozgatás mellett. De nem adtam fel, össze fogom hozni, mert Bélának ez kijár. Már beszéltem a lányával, Emíliával is, ő azt mondta, benne van. Ha lesz, biztos, hogy eljön. Utána megyünk el Ozorára, ahol a hamvait édesanyja mellett örök nyugalomra helyezték. Tudni akarom, hol van a sírja

– fejtette ki Lajsz.

Paudits Béla hosszú betegség után, június 3-án kórházba került agyi infarktus miatt, ahol tíz nap múltán, 68 évesen végleg eltávozott az élők sorából. A színész már régóta betegeskedett, több műtéten is átesett, és a világtól elzártan élt, alig néhány emberrel érintkezett. Habár azt kérte, hogy egy jelöletlen sírba temessék, családja édesanyja mellett, Ozorán helyezi örök nyugalomra a maradványait.

Ez is érdekelhet

képcím

Élő közvetítés II. Erzsébet temetéséről, London...

képcím

Kóbor János özvegye teljesen visszavonult

képcím

Botjára támaszkodva kísérte utolsó útjára Belmondót Alain...