Segített a hajléktalan férfi, pár nap múlva milliomos lett

Szívmelengető történet így karácsony előtt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-24 12:28

Kate McClure néhány héttel ezelőtt az éjszaka közepén autózott Philadelphia közelében, amikor váratlanul kifogyott a benzin a kocsijából. Gyorsan felmérte a helyzetet, miszerint ki kell szállnia a sötétben és gyalog kell eljutnia a következő benzinkútig, amitől nagyon megijedt.

Végül mivel nem látott más lehetőséget, elindult. Rövidesen az út mentén egy Johnny Bobbitt nevű hajléktalan férfibe botlott, aki korábban a tengerészetnél szolgált lőszertechnikusként, de már jó ideje az utcán volt kénytelen élni. A férfi elmondta Kate-nek, hogy ez egy elég veszélyes a környék és inkább menjen vissza, zárkozzon be a kocsijába. Ő maga pedig elment benzinért. Hamarosan egy piros benzineskannával tért vissza és az is kiderült, hogy az utolsó 20 dollárját költötte el az üzemanyagra.

Bobby nem kérte vissza az összeget, bár Kate-nél amúgy sem volt készpénz. A következő napokban viszont többször is felkereste a férfit, vitt neki kabátot, zoknit, sapkát, kesztyűt, élelmiszert és persze a pénzt is visszaadta.

De Kate ennél többet is akart tenni érte.

Így aztán két héttel ezelőtt a barátjával, Mark D’Amico-val létrehoztak egy GoFundMe oldalt, amin keresztül közösségi alapon szervezhet bárki gyűjtést egy-egy célnak, ügynek. Abban reménykedtek, hogy össze tudnak szedni Johnny-nak 10 000 dollárt, hogy pár hónapig biztosítsák a szükségleteit.

A történetet lehozta a helyi újság és nagyon gyorsan terjedni kezdett. Hálaadás napjára az összegyűjtött összeg elérte a 280 ezer dollárt, jelenleg már 288 ezer dollárnál (75 millió forintnál) jár a számláló.

Videón megörökítették azt a pillanatot, amikor a gyűjtés elején elmondják Johnnynak, milyen sok ismeretlen ember utalt neki pénzt, és hogy ha így folytatódik az adományozás, akkor új életet kezdhet:

Kép forrása: Gofundme

Cikk forrása: 24.hu és CNN

Mai nap hírei

Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban

alternativenergia.hu6 órája

Harry herceg szíve összetört: nem tud túllépni a történteken

joy.hu6 órája

A kvóta elutasításában várjuk a portugál elnökség partnerségét

demokrata.hu14 órája

Oroszlán horoszkóp 2021 – Szerelem, karrier, egészség

unilife.hu16 órája

Elvitte egy körre nagymamáját új autójával Schobert Lara

ifaktor.hu16 órája

Tele van a tököm azzal, hogy mindenki a fiatalokat szidja!

she.life.hu17 órája

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu17 órája

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu18 órája