Sebestyén Balázs a vadászok célkeresztjében – szerinte vérdíj van már a fejére

'Azért sértődnek meg, mert tudják, hogy igazam van.'

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-24 10:12

Fotó: Facebook

Sebestyén Balázsnak sikerült magára haragítania az ország vadászait a Rádió 1-es reggeli műsorukban. Nem túl hízelgő jelzőkkel illette őket, amit aztán tovább tetézett.

„Fegyverben, erőszakban hívő, kisebbségi komplexusos, péniszhosszabbító emberek mennek vadászni, tisztelet a nagyon kevés kivételnek, aki valóban a vadgazdálkodással foglalkozik és értő vadász. A legtöbbnek ez egy hatalomfitogtatás, hogy ők a kiváltságosok, akik puskát kapnak és mindenre lőhetnek. Istent játszanak, közben alkoholisták.”

„Olyan seggek, komolyan mondom! Isznak, tivornyáznak, részegek. Csoda, hogy nem történik minden nap vadászbaleset. Csoda, hogy még van vadász Magyarországon. Az összes le kellett volna lője a másikat! Vannak normális vadászok, nem azt mondom, de kevés. Sok a hülye. A 8 éves gyerek szintjén vannak. Borzasztó! Az megy vadásznak, aki gyáva katonának. Ez tökre így van. A kis tapsifüles nem lő vissza.”

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa, Földvári Attila így reagált erre: „Értetlenül állunk a kirohanás előtt, hiszen tavaly egy korrekt és pozitív beszélgetésünk volt Balázsékkal a vadászatról, vadgazdálkodásról. Ki kell kérnem magunknak ezeket a már-már közösség elleni uszítás határán mozgó megállapításokat, általánosításokat a hatvanötezer magyar vadász nevében. Ez a terület rendkívül részletesen és szigorúan szabályozott, a túlnyomó többség ennek megfelelően hódol szenvedélyének” – mondta a Blikknek.

Balázs ezek után is tovább szapulta a vadászokat.

„Sokszor elmondtam, akinek nem inge, ne vegye magára. Egyébként tudom, hogy igazam van” – mondta, és ekkor sem hagyta ki a viccelődést. „Lesz a hét végén Veszprémben egy vadásztársaságos gyűlés, ahol én mondom a nyitóbeszédet. Csak nehogy azon vegyem észre magam, egyedül maradtam az erdőben, agancs és bojtos farok van rajtam, világít a fejem és lőnek rám.”

„Azért sértődnek meg, mert tudják, hogy igazam van. Akkor reagál hevesen az ember, ha a dolog betalál. Öreg alkeszok!”

Elmesélte, hogy kisfiaival szoktak túrázni az erdőben, de most megfontolandónak tartja, hogy a biztonság kedvéért inkább játszóházba menjenek.

„Rajtam most célkereszt van. Címeres vagyok, vérdíj van a fejemen. Szerintem most minden vadász szarvat képzel rám, és lőhető vagyok.”