Schwarzenegger gyászbeszédének egy pontján kitört a nevetés a jelenlévőkből - eltemették Andy Vajnát

A világsztárt Orbán Viktor kérte fel a beszéd megtartására.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-31 12:52

MTI/EPA/Enric Fontcuberta

Csütörtökön 12 órakor véget ért Andy Vajna gyászszertartása. A filmügyi kormánybiztos földi maradványait katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra. A koszorúzást követően felhangzott a himnusz – írja a Blikk.

A temetésen Orbán Viktor felkérésére Arnold Schwarzenegger mondott beszédet. A lap helyszíni beszámolójából megtudhattuk, hogy a világsztár elsőként megköszönte a felkérést, majd kifejezte tiszteletét a díszőrséget adó katonák felé, akik már egy órája mozdulatlanul álltak a szertartás helyszínén.

Schwarzenegger Vajna karrierjét egy „nagyon szép bevándorlótörténetnek” nevezte, majd a producer méltatása után egy régi, közös történetüket is megosztotta a jelenlévőkkel.

A Vörös zsaru készítésekor nem volt engedélyük az oroszországi forgatáshoz, ezért Vajna elhatározta, hogy titokban veszik fel a jelenetet a Vörös téren. Schwarzenegger cipelte a jelmezeket, a producer a kamerákat.

A Vörös téren forgattunk, orosz rendőr egyenruhában mászkáltam, Andy mondta, hogy beszéljek az orosz rendőrökkel, akik ott voltak a téren. Aggódtam, mi van, ha letartóztatnak. Andy azt mondta, nem tartóztatnak le, de ha nem csinálod meg, én küldelek börtönbe

– mesélte a sztorit a világsztár, s ennél a pontnál a szertartás résztvevőiből kitört a nevetés.

Nem vesztettük el Andyt. Olyan ez mint egy hajó. A hajó kifutott a kikötőből, nem látjuk már, de nem tűnt el. Szívünkben és lelkünkben örökké él Andy 

– zárta  beszédét Arnold Schwarzenegger.