Savas támadások áldozatául esett nők tartottak divatbemutatót

Az eseménnyel önbizalmat szeretnének adni az áldozatoknak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-26 21:46

A Lalit szállodában tartott szokatlan divatshow-t a Make Love Not Scars nevű civil szervezet, amely a savas támadások túlélőit segíti életük újjáépítésében. A rendezvényen kilenc sebhelyes arcú nő lépett a kifutóra szombat este. A manökenek a legnevesebb indiai divattervezők, köztük Rohit Bal, Ranna Gill és Archana Kochbar ruháit viselték, és a hétköznapoktól eltérően arcukat most egyikük sem takarta el. 

A divatbemutatóval önbizalmat szeretnének adni a savas támadásban elcsúfított arcú nőknek, akik közül sokan a megvetéstől, az elborzadó tekintetektől tartva nem mernek emberek közé menni. 

Fotó: AFP

A civil szervezet szerint Indiában évente hivatalosan is több száz nő válik savas támadás áldozatává férje vagy más rokona részéről, de a valós szám inkább ezres nagyságrendű, mert a helyi hatóságok eltitkolják az esetek egy részét. Az áldozatok némelyike meghal, mielőtt vizsgálat indulna, és vannak nők, akik a támadás ellenére is az őt bántalmazó családban maradnak. Az aktivisták tudnak olyan áldozatról, aki három támadás után is a férje mellett maradt. 

A Lalit szálloda, ahol divatbemutatót tartották, menedéket adott egy két hete eltorzított arcú és segítségre váró nőnek. A Make Love Not Scars aktivistái igyekeznek meggyőzni az áldozatokat, hogy nem ők csúnyák, hanem a társadalom, amelyben élnek. A divatbemutatóval azt akarták demonstrálni, hogy a megtámadott nők is megérdemlik az elismerést, a szeretet, a helyet a világban. 

Cikk forrása: MTI

Címlapfotó: AFP
 

Mai nap hírei

Koronavírusos Szőcs Géza, súlyos állapotban van

szeretlekmagyarorszag.hu11 órája

Áremelés mellett döntött a Netflix

gsmring.hu13 órája

Pécsen megjelent a tigrisszúnyog – komoly kockázatot jelent

agroinform.hu14 órája

Hatalmasat nőtt az új fertőzöttek száma hazánkban

demokrata.hu15 órája

Tessék megijedni, Európában újra regisztráltak madárinfluenzás eseteket

agraragazat.hu18 órája

Szigetszerű terjeszkedéssel bővül a hazai 5G-s lefedettség

itbusiness.hu18 órája

Zágrábban minden harmadik Covid-teszt pozitív lett

szimpatika.hu19 órája

A 2017-es vizes VB-n nem csak szórták a pénzt, hanem a haverok zsebébe tömték

ezalenyeg.hu20 órája