Sáros ruhája miatt nem engedte fel a pátyi buszra a sofőr az iskolás fiút, aki elesett a jeges úton 

A Volánbusz vizsgálatot indított az eset miatt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-25 14:58

Fotó: iStock

A téli mínuszok közepette nem engedett fel a buszsofőr a 784-es Páty fele tartó járatra Zsámbékon egy kisfiút, mert sáros volt a ruhája. A gyerek azért lett piszkos, mert megcsúszott a jeges úton, miközben a buszhoz igyekezett. Az esetről a gyermek édesanyja számolt be a Facebookon. 

Mint írja, a fia 

alaposan összezúzta magát. Megsérült az arca, a keze, sáros lett a kabátja, a nadrágja oldala. És nem igazán látom hol és hogy tudott volna ebben a helyzetben magán segíteni. Tisztálkodni, törölközni. Ilyen állapotban még jobban igyekezett volna haza, de a buszsofőr nem engedte felszállni, mert sáros a ruhája. Ez kétségtelen. Ha elesik az ember télen a jeges úton, ez mással is előfordul. De az remélem nem, hogy otthagynak egy kiskorú, amúgy jól öltözött gyereket a megállóban télen a mínusz fokokban, aki szemmel láthatóan sérült (és segítségre szorul), hogy jusson haza ahogy tud a 12 km-re lévő otthonába.

Az édesanya szerint a sofőr jogosan tartott attól, hogy koszos lesz az ülés, de nem érti, miért nem talált ki egy ennél emberségesebb megoldást (például megkérhette volna, hogy törölje le amit esetleg összepiszkol, vagy vegye le a sáros kabátját, mielőtt leül).

Nem kívánom neki, hogy kerüljön hasonló helyzetbe, nem vagyok rossz szándékú, de szeretném elérni, hogy úgy feküdjön le, hogy magába néz. Esetleg elbeszélget a lelkiismeretével. És remélem, legközelebb másképp reagál majd.

Az Index felkereste a Volánbuszt az ügy kapcsán. Ők annyit közöltek, hogy a társaság vizsgálatot indít a bejelentés alapján, valamint elnézést kértek az érintettektől.

Mai nap hírei

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu11 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu18 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája