Sáros ruhája miatt nem engedte fel a pátyi buszra a sofőr az iskolás fiút, aki elesett a jeges úton 

Startlap - Startlap
A Volánbusz vizsgálatot indított az eset miatt.

A téli mínuszok közepette nem engedett fel a buszsofőr a 784-es Páty fele tartó járatra Zsámbékon egy kisfiút, mert sáros volt a ruhája. A gyerek azért lett piszkos, mert megcsúszott a jeges úton, miközben a buszhoz igyekezett. Az esetről a gyermek édesanyja számolt be a Facebookon. 

Mint írja, a fia 

alaposan összezúzta magát. Megsérült az arca, a keze, sáros lett a kabátja, a nadrágja oldala. És nem igazán látom hol és hogy tudott volna ebben a helyzetben magán segíteni. Tisztálkodni, törölközni. Ilyen állapotban még jobban igyekezett volna haza, de a buszsofőr nem engedte felszállni, mert sáros a ruhája. Ez kétségtelen. Ha elesik az ember télen a jeges úton, ez mással is előfordul. De az remélem nem, hogy otthagynak egy kiskorú, amúgy jól öltözött gyereket a megállóban télen a mínusz fokokban, aki szemmel láthatóan sérült (és segítségre szorul), hogy jusson haza ahogy tud a 12 km-re lévő otthonába.

Az édesanya szerint a sofőr jogosan tartott attól, hogy koszos lesz az ülés, de nem érti, miért nem talált ki egy ennél emberségesebb megoldást (például megkérhette volna, hogy törölje le amit esetleg összepiszkol, vagy vegye le a sáros kabátját, mielőtt leül).

Nem kívánom neki, hogy kerüljön hasonló helyzetbe, nem vagyok rossz szándékú, de szeretném elérni, hogy úgy feküdjön le, hogy magába néz. Esetleg elbeszélget a lelkiismeretével. És remélem, legközelebb másképp reagál majd.

Az Index felkereste a Volánbuszt az ügy kapcsán. Ők annyit közöltek, hogy a társaság vizsgálatot indít a bejelentés alapján, valamint elnézést kértek az érintettektől.

Ez is érdekelhet

képcím

Kövér László mentális állapota felől érdeklődik az ukrán...

képcím

Kiderült, milyen hatása van az emberi szervezetben negyedik...

képcím

A MOK elárulta, hány oltott van a lélegeztetőgépeken