Sajnos ennyivel drágább idén nyáron a Ba­la­ton a Ve­len­cei-tónál

Startlap - Startlap
Az már látszik, hogy a különbség nem egy szezonra szól.

Vége az iskolának, beindult a vakáció, és egyre több család keresi fel a népszerű üdülőhelyeket. Érdemes azonban alaposabban átgondolni, merre indulunk, mert akár meglepetés is érheti az embert.

A Ri­post körbenézett a magyar tengernél és a fővároshoz jóval közelebb eső Velencei-tónál. Komoly különbségeket találtak a szállások, de akár a fizetős strandok terén is.

Siófokon egy négytagú család számára júliusi foglalással szállás egy hétre 100 ezer forint, ugyanakkor  a Velencei-tónál mindez 80-90 ezer forintból már kijönne – csak hogy ott már minden foglalt. Így maradnak a magánházak, amelyek viszont egy hétre 110 ezer forinttól bérelhetőek.

Persze ha valaki meg tudja fizetni, akkor a Balaton déli partjának népszerű városában, Siófokon félmillió forintért is nyaralhat a família – közvetlen kilátással a tóra. Igaz a lap talált drágább lehetőséget is, érdekes módon azt már a Velencei tónál, ahol a legelegánsabb helyen 759 ezer forintot kérnek, félpanzióval.

Belépők terén az Agárdi strand jobban teljesít, mint a Siófoki Nagystrand: előbbinél  a hétköznapokra a családi belépő 2200 forint, a hétvégi 2700, vagyis egy teljes hétre 16 400 forintból ez is megvan. Utóbbinál hétköznapra 2500, hétvégére 3300, vagyis egy hétre 19 100 forintot kell kicsengetnie egy családnak.

Persze vannak szabad strandok is, de messze nem olyan komfortfokozattal, szolgáltatásokkal, mint a fizetős helyek.

 

 

 

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon a Balatonba zuhant helikopter mentése

képcím

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

képcím

Nyolc embert mentettek ki a Balatonból egyetlen nap alatt