Saját tavában, a jég alatt lelte halálát a háromgyermekes bárdudvarnoki apa

Startlap - Startlap
Az Élet Iskolája alapítója barátjával együtt merült a jégpáncél alá.

Az 53 éves Sz. Tibor rendszeresen úszott télen is a Somogy megyei Bárdudvarnokon fekvő birtoka tavában, vasárnap délelőtt azonban a jég fogságában rekedt, és a tűzoltók már csak a holttestét tudták a felszínre hozni – írja a Blikk.

A férfi egy mozgalom, az Élet Iskolája alapítója volt, amely a természet és az ember harmóniáját hirdette, és 18 ezer követővel rendelkezett az interneten. Tibor és felesége, Tünde húsz évvel ezelőtt költözött a faluba, ahol egy többhektéros, mocsaras területen alakították ki új otthonukat. Itt szabad állatartást és növénytermesztést folytatott az egykori üzletember, és három lányukat nevelték Tündével.

Az volt a célja, hogy minél többen álljanak fel a számítógéptől és éljenek a természetben, mert ott zajlik a valódi élet. A vidéki életet népszerűsítette, hogy lépjünk ki a kizsákmányoló fogyasztói társadalomból, és éljünk teljes összhangban a természettel 

– idézi a Bors a férfi egyik barátját. 

Ketten merültek a jég alá, de csak egyikük tudott feljönni, ő kért segítséget. A búvárok biztosítókötél segítségével alámerültek, a léktől sugár alakú körökben vizsgálták át a területet, körülbelül 28 méterre ta­lálták meg a holttestet

– nyilatkozta a lapnak a mentésben közreműködő Kötél Speciális Mentőszolgálat egyik munkatársa. A Blikk úgy tudja, Tibor a végzetes vasárnapon barátja társaságában ment ki a tóra, aki egy csákányhoz hasonló eszközzel próbálta kimenteni őt, de túl vastag volt a jég. Hogy pontosan mi okozta Tibor halálát, egyelőre még nem tudják. A Bors értesülései szerint a rendőrség kizárta az idegenkezűséget.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Óriási baleset az Árpád hídon, több autó karambolozott

képcím

Karácsony beszólt Jakabnak és Dobrevnek két jelöltjük miatt