Kiemelt Hírek 2019. november 12.

Saját hivatalrendszere radikális átalakítását tervezi a kormány

Startlap Kiemelt Hírek 2019. november 12.
Mégis racionalizálni kéne a nagy innovációként prezentált kormányhivatali rendszert, méghozzá nem is kicsit. Hírösszefoglaló.

Teljesen átalakítaná a kormány a saját hivatalrendszerét

A sajtó birtokába került titkos javaslatcsomag számos nagyszabású változtatást tartalmaz, amelyekkel az Orbán-kormány újításaként felállított kormányhivatali rendszert racionalizálnák. A változtatások méretét már az is jól mutatja, hogy már ez a belső munkaanyag is több mint 1000 oldal. A részleteket ebből a cikkből ismerheted meg.

Létszámstopot rendeltek el a kórházakban

A kórházigazgatók először azt hitték, nem is valódi a levél, amelyben erre utasították őket. A témáról itt írnak bővebben.

A vasárnapi nyitvatartás korlátozását kérik Karácsony Gergelytől, és meg is indokolták

Minderről bővebben ebben a cikkben tájékozódhatsz.

Bekeményítene a bankszövetség: legyen kötelező a bankszámla minden nyugdíjasnak, és félmillió felett kizárólag utalni lehessen

Igen sokrétű javaslatcsomagot dolgozott ki a bankszövetség a termetesre nőtt készpénzállomány csökkentése érdekében. Részletek itt.

Évek óta megy az időhúzás, hogy nehogy kiderüljön, ki adott Spéder Zsoltnak 30 milliárd forintot

A hvg.hu három évvel ezelőtt indított el egy pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy közérdekű adatokat kapjanak arról, mi történt 30 milliárd forint közpénzzel. Normálisan egy ilyen eljárás pár hónap alatt lezajlik első fokon, ehhez képes ebben a perben azóta sincs ítélet, mert a kormány folyamatosan akadályozza az ügymenetet. Ha sikerült tovább húzni az időt, akkor megússzák, hogy tiltott állami támogatás miatt vizsgálódni kezdjen az Európai Bizottság a Mészáros Lőrinchez közeli Takarék-csoport körül.

Boldog István a közmédia betiltásával riogatott, és hősiesen védelmezte a mesecsatornát

Boldog István (b) és Nagy Csaba fideszes képviselők a 2020-as költségvetés vitáján, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A fideszes országgyűlési képviselő hétfő délután arról posztolt a Facebookján, hogy az ellenzék be akarta tiltani a köztévét a költségvetési bizottság ülésén, de szerencsére ők megvédték nekünk a mesecsatornát meg a sportot.

Tölgyessy Péter szerint csak egy újabb rendszerváltás hozhatja ismét egyenesbe Magyarországot

A rendszerváltás harmincadik évfordulója alkalmából Tölgyessy Péter alkotmányjogász interjút adott az Ellensúly című folyóiratnak, amelyben többek között az elmúlt három évtizedről, illetve Orbán Viktorról beszélt. 

Jászberény ismételten megválasztott polgármestere: “A sok mocsok visszahullott a Fideszre”

A jobbikos Budai Lóránt októberben csupán 14 szavazattal lett Jászberény polgármestere, a megismételt voksolás után viszont ez a fölény 3758-ra nőtt.

Egyáltalán nem úgy történik a szelektív hulladékok újrahasznosítása, ahogy azt a zöld társadalmi szervezetek képzelik

Fotó: Adrian Sherratt/Construction Photography/Avalon/Getty Images

Te is pepecselősen válogatsz, minden különböző anyagot aprólékosan elválasztasz egymástól, mielőtt a megfelelő kukába helyezed? Akkor az a rossz hírünk, hogy ez tök felesleges. De ha nem gyűjtöd szelektíven a hulladékot, akkor is komoly tévúton jársz. Sőt, akkor is, ha azt hiszed, az újrahasznosítás környezetbarát dolog. Mindez ebből a nagyon tanulságos cikkből derül ki, amelyben bemutatják, mit tapasztaltak, amikor meglátogattak két magyarországi hulladékkezelőt.

Van olyan országrész, ahol a héten többször is 20 fokot mérhetünk

A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon