RTL Klub: 18 percenként belehalt valaki a koronavírus szövődményeibe Magyarországon

Startlap - Startlap
Mindeközben Orbán Viktor egykori "laborjában", Ausztriában negyedennyi halálos áldozatot követeltek a szövődmények 2021-ben, és átlagosan 13-szor teszteltek minden lakost. Délelőtti hírösszefoglaló.

RTL Klub: 18 percenként belehalt valaki a koronavírus szövődményeibe Magyarországon

Mindeközben Orbán Viktor egykori “laborjában”, Ausztriában negyedennyi halálos áldozatot követeltek a szövődmények 2021-ben, és átlagosan 13-szor teszteltek minden lakost. Részletek.

Ezermilliárdokra adósítják el magukat a magyarok

Minden idők legerősebb évét zárhatja a lakossági hitelpiac, ami főként a lakáshiteleknek köszönhető, de a fogyasztási hitelek piaca is stabilan nőtt. Bővebben.

Felértékelődött a munkaerő, 2022-ben már muszáj lesz érezhető béremelést adni

A munkáltatók elemi érdekévé vált, hogy a munkaerőhiányos környezetben megtartsák, bevonzzák a dolgozókat. A minimum a 10 százalékos emelés lehet, de a bérfeszültség elkerüléséhez inkább 15–20 százalék pluszra van szükség. Akad olyan cég, ahol 27 százalékos bérfejlesztést terveznek, de olyan is, ahol az inflációt kompenzáló, 5,1 százalékos fizetésemelést sem akarják megadni. Részletek.

Koronavírus itthon: 248 halálos áldozat három nap alatt

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi adatokat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Varga Judit: Agresszív kampányra kell készülnünk

MTI/Varga György

Az igazságügyi miniszter interjúban magyarázta el, hogyan kell értelmezni a gyermekvédelminek nevezett törvényt a Netflix vagy az HBO esetében, valamint az országgyűlési választásokról is beszélt. A beszélgetés legfontosabb részei itt olvashatók.

Óránként akár 100 hullócsillaggal érkezik az év első meteorraja

A különösen enyhe januári időjárásnak és a holdmentes éjszakának hála ebben az esztendőben még alighanem látni is fogjuk a Quadrantidák páratlan szépségét. Ha nem szeretnél lemaradni a csillaghullásról, akkor ezt a cikket nézd meg további információkért.

A világ legjobb 2022-es látványosságai közé választották a Magyar Zene Házát

A Városligetben megnyíló rendezvényhelyszín a második lett a Time Out magazin listáján, olyan világszenzációkat előzve meg, mint például a New York-i Museum of Broadway. A Magyar Zene Házát már a CNN és a World Architecture Community is az egyik legjobban várt új épületnek nyilvánította. Bővebben.

80 éves lett Sólyom László, az alkotmány őre, aki még Putyinnal is viccelt

Mélyen elkötelezett védelmezője volt Magyarország alkotmányos intézményeinek. Köztársasági elnökként pedig valódi pártokon felül álló intézményként tekintett hivatalára, ahol nem személye volt az elsődleges, hanem az a legfőbb közjogi tisztség, amit képviselt.

Január 3-án ünnepli 80. születésnapját Sólyom László, az Alkotmánybíróság első elnöke, Magyarország egykori köztársasági elnöke. Bővebben.

Joe Biden: Amerika határozott választ ad, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát

Doug Mills-Pool/Getty Images

Az Egyesült Államok elnöke vasárnap éjjel telefonon tett ígéretet az ukrán elnöknek. Joe Biden hangsúlyozta: az USA semmiben sem egyezik meg másokkal partnereiről azok bevonása nélkül, Ukrajna NATO-csatlakozása csakis a NATO-tagállamokra és Ukrajnára tartozik. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Újabb hőmérsékleti rekord dőlhet meg a héten

A szerdán érkező hidegfrontot megelőzően rendkívül enyhe levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

(Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

"Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból" - így...

képcím

Megműthették Vlagyimir Putyint a győzelem napi beszéde után

képcím

Mutatjuk, hogy kell kiszámolni a júliusi nyugdíjemelést