Kiemelt Hírek 2019. május 10.

Rossz hír érkezett a romániai magyar szavazóknak

Startlap Kiemelt Hírek 2019. május 10.
Elhunyt az egykori országos rendőrfőkapitány, magyar színésznő segít a hajléktakanság küszöbére került családon, akinek a kormány csak csupa jót és kitartást kívánt, mutatjuk, mikor jár a táppénz, és mikor nem. Hírösszefoglaló.

Rossz hír a romániai magyar szavazóknak

Eloszlatta a tévhitet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a külföldön élő magyarok levélben történő szavazásáról. Pálffy Ilona közölte: a sajtóhírekkel ellentétben a romániai magyarok nem szavazhatnak levélben az Európai Parlament magyar tagjainak választásán. Pálffy ebben a cikkben kifejtette, kik jogosultak levélben voksolni, valamint számos fontos információt és érdekes adatot közölt a választásról. 

Elhunyt Salgó László, az egykori országos rendőrfőkapitány

A rendőrség közleményben jelezte, hogy életének 68. évében elhunyt Salgó László egykori országos rendőrfőkapitány.

Vigyázat: ezekben az esetekben nem jár táppénz 

Fotó: iStock

Sokan nem tudják, hogy a munkahelyi baleset és az üzemi baleset egyáltalán nem ugyanazt a fogalmat takarja, márpedig az egészségbiztosítás baleseti ellátásának igénybe vételéhez a balesetet, illetve betegséget üzemi balesetnek kell minősíteni. Mi is akkor az az üzemi baleset, vagyis mikor jár a táppénz, és mik azok az esetek, amikor erre nem számíthatunk? Ezekre a kérdésekre találod meg a választ ebben a cikkben.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda jókívánságait fejezte ki a kilakoltatás előtt álló 9 gyerekes családnak, a magyar színésznő viszont nem hagyta annyiban

A zsámboki 9 gyerekes család házán 20 millió forint hitel van, és már csak egy hónap van hátra az árverezésig. A Miniszterelnöki Kabinetiroda “kitartást és minden jót” kívánt a családnak. Szalai Kriszta színésznő azonban igyekezett a magyar kormányénál hatékonyabb segítséget felajánlani…

Egy budapesti óvodában addig alázták a kisgyereket, amíg székletürítési problémái lettek, a gyámhatóság mégis a szülők ellen indított eljárást

Fotó: iStock
 

Székely László alapjogi biztosig jutott el annak a XVI. kerületi óvodának az ügye, ahol a szülők panasza szerint gyermeküket megalázták, butának nevezték, és kiabáltak vele. A szülők által felkért igazságügyi pszichológus szakértő megállapította, hogy az így elszenvedett a traumák okozták a gyermek székletürítési problémáit is, mégis hiába próbálkoztak minden fórumon a szülők, végül őket vette elő a gyámhatóság. Az esetről itt találsz részletes beszámolót.

Döntött a bíróság: az ügyészségnek vissza kell vennie azt a férfit, akit Facebook-posztjai miatt rúgtak ki 

Pap Balázs, akit három Facebook-posztja miatt rúgtak ki az ügyészségről, első fokon pert nyert a munkaügyi bíróságon volt munkáltatójával szemben. Az egykori ügyészt tavaly, az országgyűlési választás másnapján értesítették arról, hogy fegyelmi eljárás indul ellene. A következő cikkből megismerheted a kifogásolt bejegyzéseket, valamint a munkaügyi bíróság szempontjait.

Nem sok EP-képviselői helyre számíthatnak Orbán Viktor eddigi szövetségesei az Európai Néppártban

A Fidesz kilépne az Európai Néppártból, amennyiben nem fogadják el bevándorlásellenes politikájukat. Orbán Viktor szövetségesei képviselői mandátumára is épít, amelyekkel együtt már alkuba kényszeríthetné a Néppártot.

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Amennyiben azonban ők nem jutnak el Brüsszelbe, kisebb lesz a magyar kormánypárt nyomásgyakorlási lehetősége. Ha érdekel, mit jeleznek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok arról, hány olyan képviselő kerülhet be az EP-be a határainkon túlról, akik szövetségben állnak a Fidesszel, ide kattints.

Videón, ahogy 22 év után sírva bejelenti visszavonulását a magyar kézis

Pénteken tartott sajtótájékoztatót tartott Veszprém kézilabda-csapata és főszponzora, a Magyar Telekom, hogy bejelentsék a klubbal kötött szerződés meghosszabbítását. A csapatkapitány Nagy László, aki amúgy az egyik legeredményesebb magyar játékos, az esemény végén jelentette be, hogy abbahagyja a kézilabdát, de amint kimondta ezt az információt, a hangja elcsuklott, és könnyezni kezdett. A felvételt erre a linkre kattintva nézheted meg.

Szanyi: A devizahiteleket nem a szocialisták, hanem Orbán Viktor szabadította Magyarországra

Szanyi Tibor pénteken, budapesti sajtótájékoztatóján közölte a fentieket, és egy megoldási javaslatot is ismertetett a lakhatási problémákra. Ha érdekel, mit mondott az MSZP alelnöke, ezt a cikket olvasd el.

34 év után elfogták a hollywoodi rendező gyilkosát

Fotó: Post via Getty Images

A Mission: Impossible-, A hihetetlen Hulk-, a Hawaii Five-0-, a Trapper John M. D.-, a Dallas-, a Wonder Woman-sorozatot is jegyző Barry Crane hollywoodi televíziós rendező-producerről van szó, akinek meztelen, lepedőbe csavart holttestére a garázsában talált rá házvezetője 1985. július 5-én. Az FBI csütörtökön letartóztatott egy férfit az észak-karolinai Burke megyében a gyilkosság vádjával.

Keresés az oldalon