Rossi: Sok magyar nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, szégyelljék magukat!

Startlap - Startlap
A bolgárok elleni döntetlennel kijutott ugyan a labdarúgó Eb-re a magyar válogatott, de a szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul boldog a mérkőzés után.

“Nem mindenki szereti a magyar válogatottat, sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat. Jó lenne, ha szégyenkeznének!” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sport riporterének  a bolgárok elleni mérkőzés után.

A hivatalos sajtótájékoztatón Rossi már kicsit visszafogottabban fogalmazott, egészen pontosan úgy hangzott:

“Annak ellenére, hogy üres lelátók előtt vívtuk meg a mérkőzést, mindenki nagyon jól tudta, hogy jónéhány millió magyar szurkol nekünk, az országnak azon része, amely támogatja a válogatottat – hiszen van egy olyan rész is, aki annak ellenére, hogy magyar, nem nekünk szurkol, nem minket támogat. De ez egy teljesen más történet.”

Rossi a bolgárokról szólva kifejtette, a hazai csapat küzdött az utolsó pillanatig, ezért nehéz ellenfél volt annak ellenére, hogy saját együttesének sikerült sokat birtokolni a labdát és helyzeteket kidolgozni.

Az 59 éves szakember az egész sorozatot értékelve kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Montenegróban nem kapott ki a válogatott, mert szerinte Podgoricában némi szerencse is szükségeltetett a 0-0-s döntetlenhez. Hozzátette, összességében a szerencsefaktor egyensúlyban volt, példaként említette a mostani, bulgáriai összecsapást is, mert bár a végén Fortuna istenasszonya segített, de előtte számos esélyünk volt gólt szerezni.

Címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

A Mol lesz az Újpest FC tulajdonosa

képcím

Kijutott a labdarúgó Eb-re a magyar válogatott

képcím

Fotókon Marco Rossi állampolgársági eskütétele