Róna Pétert jelöli államfőnek az ellenzéki szövetség

Startlap - Startlap
Az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall tanára elfogadta a felkérést. Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

2022. április 3-án országgyűlési választást tartanak Magyarországon. Alakíthat-e ötödik alkalommal kormányt Orbán Viktor? Képes lesz-e 12 év után kormányváltásra az ellenzéki összefogás? A kérdés nagyrészt ezekben a hetekben dől el. Kövesd velünk a kampány legfontosabb történéseit.

A 79 éves jogász-közgazdász Róna Pétert jelölik Áder János utódjának az Egységben Magyarországért pártjai – közölte az ellenzéki szövetség sajtóközleményben. Róna rövid pályaképét és a döntés indoklását itt olvashatod el.

Ez történt még az elmúlt órákban:

  • Ha érdekel, ki lett Völner Pál utódja a Fidesz választókerületi elnöki posztján, ide kattints.
  • Rogán utódja budai lakást vett, amit gyorsan lepasszolt – több tízmillió forint viszont homályban maradt. Az ügyről ebben a cikkben írnak bővebben.
  • A kormány (vagyis a Fidesz) egyik legfontosabb kampányeleme, a 25 év alattiak adómentes fizetésének bevezetése, amiről most derült ki, hogy kijátszható. Részletek.
  • Márki-Zay Péter a hétvégén Fonyódon tartott fórumot, ahol egy nagyon furcsa mondat hagyta el a száját. Ma megmagyarázta a hallottakat, de nem biztos, hogy mindenkit megnyugtatott a válaszával. Előzmények és következmények itt.
  • Hadházy Ákos szerint a Választási Iroda elismerte, hogy a határon túlról levélben szavazók listáján több halott lehet, mint amennyit jelentettek. Részletek.
  • Bár Orbán Viktor évértékelő beszédében számukra nem volt köszönet, a pedagógusok hallgatnak rá, előre mennek. Terveikről itt olvashatsz bővebben.
  • Tapasztalt politikust indít Békés megye 4. számú választókerületében a Fidesz. Erdős Norbert szerint Simonka György büntetőügye miatt sokan elpártoltak a kormánypárttól. Interjú.
  • Egymásra talált Schmuck Andor szervezete és Gattyán György pártja. Közösen elfogadtak „egy 12 pontos minimum cselekvési programot”, amelynek legérdekesebb pontjait ez a cikk ismerteti.

 

Címlapkép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Vallomást tett Schadl György "gazdája"

képcím

Vallomást tett a bíróságon Völner Pál