Kiemelt Hírek 2018. július 21.

Robin Williams: Lépjenek be az elmémbe, megmutatom milyen, ha a humorista összeomlik

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 21.
67 éves lenne.

A címben olvasható idézet Robin Williams egy korai standupjában hangzott el, és innen kölcsönözte a címét az HBO róla készült új dokumentumfilmje (Robin Williams: Come Inside My Mind) – írja a 24.hu.

A színész 2018. július 21-én ünnepelné 67. születésnapját, ha 2014 augusztusában nem végez magával.

Nem csak vicces, de zseni is volt

Az, hogy Robin Williams egy zseni volt, a filmjeiből kevésbé derül ki, mint színpadi játékából. Hihetetlenül jól improvizált, sebesen osztotta az alpári és az intellektuális vicceket, olyannyira, hogy kollégája, David Letterman, a világhírű komikus és műsorvezető, akivel annak idején együtt kezdték a pályát füstös kocsmákban, félt attól, hogy esetleg utána kell színpadra lépnie.

Fotó: Tim Mosenfelder/ImageDirect

Feltehetően betegsége miatt lett öngyilkos

Miután a színész 2014-ben kaliforniai otthonában felakasztotta magát, hamar kiderült, hogy nem a komoly alkohol- és drogproblémái állnak a tragédia hátterében, ugyanis színjózan volt – írja az Index.

A színész egy ritka betegségben, Lewy-testes demenciában szenvedett, ami miatt özvegye szerint legjobb esetben is legfeljebb három évet élhetett volna. Ez a betegség elkezdte felzabálni az amúgy is depressziós elméjét.

Az egyik utolsó filmje, az Éjszaka a múzeumban 3 forgatásán minden este sminkese karjaiban zokogott, mert már a sorait sem volt képes megjegyezni.

Özvegye két évvel férje halála után úgy fogalmazott, hogy egy terrorista költözött Williams agyába.

Robin Williams 1995-ben a Madárfészek forgatásán (Fotó: Manny Hernandez/Getty Images)

Úgy tűnik, az új dokumentumfilm közel sem teljesíti a címben rejtett ígéretet, és egy felszínes, kronologikus alkotás csupán. De Williams legidősebb fia, Zachary, és a legjobb barátja, Billy Crystal elmondásaiból kiderül azért néhány érdekesebb dolog is. Például az, hogy Williams roppant szerencsés ember volt, és nem a pénz és a siker miatt, hanem azért, mert borzasztóan szerették őt.

A két férfi elbeszéléseiből úgy tűnik, Williams nem tudott ennek nyugodtan örülni, mert nem bírt szabadulni a gondolattól, hogy ha nem vicces, akkor nem lesz sem érdekes, sem szerethető. Mindig, mindenkit örökké szórakoztatnia kell, akkor is, ha az elméjébe belépve csupán sötétséget találnánk.

 

Keresés az oldalon