Kalinák: a szlovák kormányfő állapota stabil

Startlap - Startlap
De továbbra is súlyos. A szlovák védelmi miniszter elmondta a legfrissebb híreket Robert Ficóról.

Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint két órát igénybe vevő műtétet követően stabil, de továbbra is súlyos – jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Elmondta:

Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.

Kalinák

megismételte a miniszterelnök állapotával kapcsolatban egy nappal korábban tett kijelentését is, miszerint “egyelőre még nem sikerült győzni.”

Hozzátette: egyelőre nem számolnak azzal, hogy az elkövetkezendő egy-két napban a miniszterelnököt átszállítanák valamelyik pozsonyi kórházba, ugyanakkor megjegyezte, a kormányfőt ellátó orvosi csapat jó munkát végez és teljes bizalmukat élvezi.

Kalinák kérdésre elmondta: a kormány politikai irányvonala nem változott és nem változik, ám a történések tükrében szükség lesz arra, hogy “rendet teremtsenek”.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

EP-választás: Ódor Lajos pártja legyőzte Robert Fico...

képcím

Bocsánatot kért Ficótól a merénylő

képcím

Robert Fico már kommunikál