Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

Startlap - Startlap
Egy társasház két lakása leégett, több mint 50 embernek kellett a tűz elől menekülnie és többen megsérültek péntek hajnalban.

Robbanás történt péntek hajnalban a XI. kerületi Kruspér utca egyik társasházában, két lakás teljes terjedelmében égett, a tűzben egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók, két másik ember is megsérült, az épületet ötven embernek kellett elhagynia

– közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek reggel. Mukics Dániel azt írta, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre.

A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában történt a robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is.

A tűzoltók az egyik lakásban – a romok átkutatása közben – egy mozgásában korlátozott nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították – tudatta a szóvivő.

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról.

A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult – olvasható a közleményben.

(MTI)

Címlapkép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt három menekült az M1-esen egy brutális balesetben

képcím

Elrepült Hszi Csin-ping, véget ért a kínai elnök háromnapos...

képcím

Kínai elnök Budapesten: itt lesznek lezárások