Richard Dreyfuss ma 70 éves

Jövőre várhatóan több filmben is láthatják a rajongók.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-10-29 11:07

Richard Dreyfuss New York-ban, azon belül is Brooklyn negyedben látta meg a napvilágot 1947. október 29-én. Édesapja ügyvédként, édesanyja pedig egy vendéglőben dolgozott. Már tizenöt éves korában kisebb-nagyobb szerepeket kapott különböző televíziós műsorokban.

Az 1960-as évek végén pedig komolyabb filmekbe is bekerült. Szerepelt például Diploma előtt című filmben, mely az ifjú Dustin Hoffman főszereplésével készült. Igaz, itt még a stáblistára sem került fel a neve. A nagy áttörést George Lucas rendezésében készült Amerikai graffiti című korszakalkotó mozi hozta meg számára. Itt már főszereplőként kellett helytállnia. Ennek eredményeképp megkapta első Golden Globe-díj jelölését.

Kép forrása: MTI

Gyorsan megismerték, Steven Spielberg is felfigyelt rá és őt kérte fel a Cápa című filmjének egyik főszerepére. A mozi világsiker lett, és Dreyfuss egy csapásra sztárrá avanzsált. Nem sokkal ezután, 1978-ban a Hölgyem, Isten áldja! című romantikus vígjátékban nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat és Golden Globe-díjat. Megszámlálhatatlanul sok, színvonalas filmben szerepelt a 2000-es évek elejéig, azóta kissé leszállóban van a karrierje, de a ma 70-éves színész továbbra sem szeretné befejezni filmes pályafutását és reméli, hogy a következő évek tartogatnak még számára újabb sikereket. Jövőre erre lesz is esélye, hiszen úgy tűnik, több film is előkészületben van, melyek a nevéhez köthetők.

Címlapkép forrása: Mozi24.hu

Mai nap hírei

Folyamatosan zaklatják a szombathelyi Szájer Józsefet

168ora.hu2 órája

Bezuhantak az árak: özönlik az olcsó német sertés Magyarországra

agroinform.hu6 órája

Rengeteg régi ügyféllel szúr ki a Vodafone

gsmring.hu7 órája

Feljelentették Demeter Szilárdot a publicisztikája miatt

konyvesmagazin.hu9 órája

Madagaszkár katasztrófa felé robog

koponyeg.hu11 órája

Egy észt diplomata is részt vett az illegális brüsszeli házibulin

demokrata.hu12 órája

39 évesen még mindig nem értem, miért nem vagyok szerethető

she.life.hu14 órája

Csodálatos képek a világ egyik elfeledett törzséről

napmintnap.com16 órája