Richard Dreyfuss ma 70 éves

Jövőre várhatóan több filmben is láthatják a rajongók.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-10-29 11:07

Richard Dreyfuss New York-ban, azon belül is Brooklyn negyedben látta meg a napvilágot 1947. október 29-én. Édesapja ügyvédként, édesanyja pedig egy vendéglőben dolgozott. Már tizenöt éves korában kisebb-nagyobb szerepeket kapott különböző televíziós műsorokban.

Az 1960-as évek végén pedig komolyabb filmekbe is bekerült. Szerepelt például Diploma előtt című filmben, mely az ifjú Dustin Hoffman főszereplésével készült. Igaz, itt még a stáblistára sem került fel a neve. A nagy áttörést George Lucas rendezésében készült Amerikai graffiti című korszakalkotó mozi hozta meg számára. Itt már főszereplőként kellett helytállnia. Ennek eredményeképp megkapta első Golden Globe-díj jelölését.

Kép forrása: MTI

Gyorsan megismerték, Steven Spielberg is felfigyelt rá és őt kérte fel a Cápa című filmjének egyik főszerepére. A mozi világsiker lett, és Dreyfuss egy csapásra sztárrá avanzsált. Nem sokkal ezután, 1978-ban a Hölgyem, Isten áldja! című romantikus vígjátékban nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat és Golden Globe-díjat. Megszámlálhatatlanul sok, színvonalas filmben szerepelt a 2000-es évek elejéig, azóta kissé leszállóban van a karrierje, de a ma 70-éves színész továbbra sem szeretné befejezni filmes pályafutását és reméli, hogy a következő évek tartogatnak még számára újabb sikereket. Jövőre erre lesz is esélye, hiszen úgy tűnik, több film is előkészületben van, melyek a nevéhez köthetők.

Címlapkép forrása: Mozi24.hu

Mai nap hírei

Különleges bolygórendszerre bukkantak

szimpatika.hu9 órája

Nem halt ki a világ legnagyobb ragadozója? Fotón a bizonyíték!

metropol.hu9 órája

Hamarosan új funkcióval bővül a Netflix!

metabro.hu11 órája

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu14 órája

Milyen virágmagokat vessünk januárban? – Hogyan készül házilag a mini üvegház?

agrotrend.hu17 órája

Poloskákat találtak Boldog István egykori polgármesteri hivatalában

168ora.hu17 órája

Jó hír az áfáról

itbusiness.hu18 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu19 órája