Rezsicsökkentés: új részletszabályokat közöltek

Startlap - Startlap
A hétfő este kiadott rendelet a társasházakat, a mikrovállalkozásokat és a napelemeseket érinti. Délelőtti hírösszefoglaló.

Rezsicsökkentés: új részletszabályokat közöltek

A rezsicsökkentés szigorításának életbe lépése napján, hétfő este adott ki újabb rendeletet a kormány, amelyben a mikrovállalkozások, a napelemet használók és a társasházak esetében is pontosították az eddigi szabályokat. További információkért katt ide.

10-ből 9 könyvelő áremelést tervez a katatörvény miatt

Egy friss felmérés szerint a jelentős többletmunkára hivatkozva egyes könyvelők akár 20 ezer forintos áremelésen gondolkoznak. A helyzetet súlyosbítja, hogy az árazáson felül az is kérdés lesz, találunk-e egyáltalán szabad könyvelőt. Részletek.

Jakab Ferenc: Évente egy emlékeztető oltás mindenképpen indokolt

Miközben a koronavírusos esetek száma újra felfutóban van, a lakosság egy része nem vesz erről tudomást, és a hivatalos szervek sem nyújtanak tájékoztatást arról, milyen eljárást kövessünk, szükséges lehet-e egy negyedik, vagy akár ötödik vakcina beadatása. Erről kérdezték Jakab Ferencet, aki elmondta: felesleges három-négyhavonta sorban állni a védőoltásokért. Részletek.

Az oroszok nukleáris pajzsként használhatják az atomerőműveket

Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images

Antony Blinken amerikai külügyminiszter azzal vádolja Oroszországot, hogy nukleáris pajzsként használja az erőműveket; többen meghaltak egy orosz támadásban, miközben Herszonból evakuálták őket. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Bármikor elrendelhetnek online oktatást az új tanévben

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében az intézmények igazgatóinak jelzése alapján a köznevelésért felelős miniszter intézkedhet a digitális tanrendről. Arról, hogy milyen esetekben állhatnak át távoktatásra az iskolák, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Megduplázta a hitoktatásra költhető keretet Orbán

Közel 6,5 milliárd forinttal növekedett az idei évi költségvetésben a hit- és erkölcstanoktatásra költhető összeg a miniszterelnök jóvoltából. Bővebben.

A háza erkélyén végzett a CIA az al-Káida vezetőjével

Vasárnap reggel fél 7 körül Kabulban sikeres dróntámadást hajtott végre a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) az egyiptomi Ajmán al-Zavahiri ellen, aki jelenleg is tervezett merényleteket az USA-val és szövetségeseivel szemben. Zavahiri likvidálása bin Láden megölése óta a legsúlyosabb csapás, amelyet terrorszervezetre mértek. Bővebben.

Legalább 37 ember, köztük kisgyerekek haltak meg az árvízben Kentuckyban

Michael Swensen/Getty Images

A heves esőzések következtében áradást sújtja Kentucky állam keleti részét, emberek százai tűntek el, így az áldozatok száma tovább növekedhet. Egy többgyermekes család egész házát sodorta el a víz, a szüleik kezéből szakítva ki négy gyermeküket, akik mindannyian életüket vesztették. A pusztító árvízről itt írnak.

Senki sem tudja, miért gyorsul a Föld forgása

Idén június 29-én minden idők leggyorsabb fordulatát hajtotta végre a bolygó, de július 26-án sem kellett sok az újabb rekordhoz: ekkor újabb 1,5 ezredmásodperccel rövidebb ideig tartott, míg megfordult a tengelye körül. A különös jelenség okairól több elmélet született, a nagy technológiai cégek pedig közösen kezdeményezik a szökőmásodperc használatának kivezetését, ez ugyanis veszélyezteti a rendszereiket. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Napról napra egyre melegebb lesz

Egy anticiklonnak köszönhetően ismét egyre melegebb időre van kilátás. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre)

Ez is érdekelhet

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat