Rezsicsökkentés: nagyot hosszabbított a rendkívüli diktálás határidején az MVM

Startlap - Startlap
A fővárosi ügyfélszolgálaton ugyanis órákon át álltak sorban az emberek. Esti hírösszefoglaló.

Rezsicsökkentés: nagyot hosszabbított a rendkívüli diktálás határidején az MVM

Az ügyfelek szabályosan megrohamozták az budapesti MVM ügyfélszolgálatát, de sokan hiába érkeztek. Az RTL Klubnak mindenki 3-4 órás sorban állásról számolt be, sokan panaszkodtak a kaotikus ügyintézésre, és míg korábban még az online diktálás működőképesnek mutatkozott, mára az is döcögésnek indult. Az MVM azon kívül, hogy jókora hosszabbítást adott a rezsicsökkentés szigorítása miatt nyújtott extra diktálásra, jelezte, hogy azokat sem fogja hátrány érni, akik ezt elmulasztják. Bővebben.

Gyurcsány Ferenc: Közelít a vég

A DK elnöke szerint egy sikeres történelmi rendszerhez kenyér és ideológia egyaránt kell. Gyurcsány Dobrev Klára sikertelen konyhai próbálkozásaival érzékeltette, mi a baj Orbán Viktorral, akinek “egy darabig ment”, de “nem azért, mert jó volt a recept”. 

Ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz. Tulajdonosaikat nem fogja érdekelni se az illiberális bármicsoda, se az igazzá mázolni akart történelmi hazugságok sora, se a nacionalista hőzöngés, se a brüsszeli sikátorokban szőtt állítólagos összeesküvés, se Soros nyolcadik hadoszlopa, se a Másik ember egykori beszéde.

Gyurcsány Ferenc teljes írása itt olvasható.

Tanévkezdés: még nem indult meg a roham a tanszerekért, de jó akciók már mindenhol vannak

Ahogy minden más is, úgy az iskolakezdéshez szükséges termékek egy része is jelentősen megdrágult: van, amiért az idei évben dupla annyit kell majd fizetni, mint tavaly szeptemberben. Az árak növekedéséről és arról, mikor várható a legdurvább forgalom a boltokban, itt írunk.

Erre a linkre kattintva pedig belenézhetsz a legnépszerűbb, nagy üzletek kedvezményes iskolai kínálatába.

A Tesco magyarországi vezére “fenntarthatatlannak” nevezte az árstopot

Hiába vonatkozik csak néhány termékre az ársapka, az intézkedés hatása szétgyűrűzik, és míg más országokban a termelőtől a kiskereskedőig mindenki közösen osztozik a terheken, nálunk egyetlen szereplőn csattan az ostor – magyarázta Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója. Az is kiderült, hogy a Tescóban is látványos már a “lefelé vásárlás” jelensége”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A Mészáros Alapítvány összesen 90 milliót tud hallgatói ösztöndíjakra költeni

MTI/Vasvári Tamás

Miközben a Mészáros Alapítvány konferenciáján a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár olyan komoly célokat fogalmazott meg a magyar felsőoktatást illetően, mint az európai és világszintű toplistákba való bekerülés, a Mészáros Csoport elmagyarázta, miért nem tudnak az idei évben több pénzt adni a támogatott diákoknak. Az összeg, amelyet Mészáros alapítványa az arra érdemes tanulókra szán, 4-5 darab olyan karórára lenne elég, amilyet Várkonyi Andrea kezén fotóztak aznap, amikor az állam 35 évre Mészáros Lőrincnek és Szíjj Lászlónak adta a teljes gyorsforgalmi úthálózat kezelését.

Molnár Enikő szerint Potocskáné Kőrösi Anita a Fidesz-médiával összejátszva szorította ki Jakab Pétert a Jobbikból

Azt, hogy Anitát ebben saját egyéni ambíciói motiválják, ígértek neki valamit, vagy zsarolásra teszi, nem tudom megítélni

– fogalmazott Jakab Péter korábbi kabinetfőnöke. Molnár bejelentette, hogy a “Fidesszel való összejátszás és szivárogtatás” miatt etikai eljárást indít Potocskáné, a Jobbik elnökhelyettese ellen, és a pártból való kizárását kéri. Bővebben.

Szeptembertől fizetni kell a védettségi igazolvány pótlásáért

Varga Mihály pénzügyminiszter és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közös döntése értelmében rendelet született a védettségi igazolvány kiállításáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjról, amelyet csak abban az esetben kell megfizetni, ha a kártya cserére vagy pótlásra szorul. További információkért katt ide.

Lehet, hogy Szíjj László végre eladta a hírhedt jachtját

Arról a Lady MRD-ről van szó, amelynek az igazi hírnevet a rajta lefotózott Szijjártó Péter hozta el, de a MÁV vezérigazgatóját és Mészáros Lőrincet is látták, illetve fényképezték a helyszínen, és amelyet már két éve milliárdokért hirdet a közpénzes megrendeléseken rendre sikerrel szereplő tulajdonos. Szíjj Lászlót ugyanakkor nem kell félteni, hogy hajó nélkül marad, ugyanis van már neki egy még nagyobb. Részletek.

“Várószobát” kellett kialakítani a Flightradaron, annyian nézték Nancy Pelosi Tajvan felé tartó történelmi járatát

Taiwanese Foreign Ministry / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

A légtérben tartózkodó repülőgépeket élőben követő oldal beleremegett az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke távol-keleti diplomáciai körútja tajpeji állomásába. A 25 éve példátlan látogatás miatt Kína agresszív katonai válasszal fenyegetett, az amerikai elnök kabinetje pedig jelezte, “nem tartják jó ötletnek” az utat. Részletek.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László )

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...