Rezesová úgy megszerette cellatársait, hogy búcsúajándékokat készített nekik

Startlap - Startlap
A négy ember haláláért felelős milliomos utolsó napja a börtönben máshogy fog telni, mint a többi.

Hat év után, kedden szabadulhat Eva Rezesová, aki négy ember halálát okozta 2012-ben, miután ittasan ült be BMW-jébe – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy a szlovák milliomos nő végig mintarabként viselkedett, és nagyon szoros kapcsolatot ápolt cellatársaival.

Rezesová utolsó napja nem a hagyományos menetrend szerint zajlik

Ugyanis a szabadulásuk előtt álló raboknak át kell esniük egy hivatalos procedúrán. Ezen a napon az elítélt összepakolja cellájában az összes holmiját, majd velük együtt átköltözik az ún. szabadulószobába, ahol egyedül kell eltöltenie a maradék időt. Ezután másnap reggel már csak átveszi a bevonuláskor leadott dolgait, amiről egy jegyzőkönyvet is aláír, egy őr kíséretében elmegy a kapuig, és távozhat. Éjféli távozásra is van lehetőség, de ezt külön kérvényezni kell az intézmény vezetőjétől.

Eva Rezesová gyermekei és édesanyja minden alkalommal mentek hozzá beszélőre, a nő pedig példásan viselte a börtönt, és cellatársaival is nagyon összebarátkozott. Mindenkinek készített búcsúajádnékot, valamint szabadulása előtt az odabent kincset érő saját holmijait is szétosztotta társai között. 

Eva Rezesová 2012-ben az M3-as autópályán okozott halálos balesetet

Ittas állapotban túllépte a megengedett sebességhatárt, ami két házaspár életébe került. A másik autó utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, majd a negyedik utas is meghalt a kórházban. A bíróság 9 évre ítélte a szlovák nőt, aki most jó magaviselete miatt kerül feltételesen szabadlábra.

Ez is érdekelhet

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...

képcím

Börtönre ítélték a Gyurcsány-kormány egykori NBH-s vezetőjét

képcím

Itt a Világbank előrejelzése: ennyivel növekednek az...