Repkednek a tízmilliók: drasztikusan emelte a kormány a magyar olimpiai érmek értékét

Startlap - Startlap
A paralimpiai versenyzők támogatásáról is döntöttek, de velük már korántsem voltak ilyen nagyvonalúak. Reggeli hírösszefoglaló.

Repkednek a milliók: drasztikusan emelte a kormány a magyar olimpiai érmek értékét

A tokiói olimpia ugyan elmarad, de az állam jelentős összeggel emelte az olimpiai bajnokok és helyezettek, sőt, az olimpiai versenyszámban elért világbajnoki vagy Európa-bajnoki cím állami jutalmának mértékét. A paralimpiai versenyzők támogatásáról is döntöttek, de velük már korántsem voltak ilyen nagyvonalúak. Pontos számok erre a linkre kattintva találhatók.

Orbán Viktor: Magyarországnak és Lengyelországnak jó esélye van a győzelemre az európai uniós költségvetési vitában

A magyar kormányfő kedd este Varsóban adott interjút egy lengyel tévécsatornának. Orbán Viktor szerint az álláspontok közelednek, a németek mindenkivel meg akarnak egyezni, és amúgy a pénz másodlagos, a nemzeti szuverenitás védelméért folyik a harc. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor katt ide.

Egy normál hűtőben elfér egy közepes méretű város beoltására elegendő vakcina

Mérnök ellenőrzi a hűtőgép prototípusát, amelyet az új koronavírus elleni vakcina szállítására fejlesztett ki az olasz Desmon vállalat. (Fotó: Ivan Romano/Getty Images)

A koronavírus elleni oltóanyag karnyújtásnyira van, az elkészült vakcinákkal kapcsolatos egyik fő kihívás a tárolás. Egy normál háztartási hűtő nem alkalmas a feladatra, márpedig gyakran a gyógyszertárakban sem áll rendelkezésre speciális készülék. Ebben a cikkben  a Liebherr szakértője avat be a probléma hazai sajátosságaiba, és példával szemlélteti, miért kritikus fontosságúak a precíz oltási tervek.

Magyarország 33. leggazdagabb embere beült a lovak mögé, és Mikulásként osztogatta a szaloncukrot Bicskén

Vide József, a Takarékbank elnöke, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc bizalmasa nem aprózta el a december 6-i ünnepet, egy egész fogatot is szerzett, amelyet saját maga hajtott. Íme mindez képekben.

Magyar Narancs: véget se ért a tárgyalása, máris újabb szexuális bűncselekménnyel gyanúsítják az idős kötegyáni rendőrt

A lap értesülései szerint a 70 éves férfi elleni első büntetőeljárásban, amely a 8 éves Benett miatt indult, még ítélet sincs, de a rendőrök a hétvégén őrizetbe a férfit kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt. A felkavaró ügyet ebben a cikkben mutatják be.

Megszólalt a berceli pap, aki otthagyta a temetést

A szertartáson megszegték a járványellenes rendelkezéseket. Az elhunyt férfi rokonsága komoly haragra gerjedt, Hulitka Róbert plébános ebben a cikkben válaszol a vádakra.

A NER szemet vetett a tokaji borvidékre, a kormány új törvénytervezete tönkreteheti a tokaji kisbirtokosokat

Tokaj. (Fotó: Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images)

Egy tolcsvai borász nyilatkozata szerint az utóbbi évek intézkedései sorra azt a gyanút erősítik, hogy az oly sikeres kormányközeli vállalkozók kiszúrták maguknak a térséget, és el akarják lehetetleníteni a helyi kisbirtokosokat. Ebbe a sorba illik az a rövidesen a parlament elé kerülő törvénytervezet, ami miatt több felháborodott gazdálkodó kereste meg a sajtót. Minderről bővebben itt írnak.

Az országok, akik jóval sikeresebben kezelik a járványt, mint a többiek

1.367 fertőzés és 35 haláleset 97 millió lakosra: jól hangzik, ugye? A fertőzések száma világszerte közelíti a 68 milliót, és több mint 1,5 milliós a halottak köre. Az egyes térségekben különböző stratégiák vezetnek sikerre az új koronavírussal szemben, de azért akadnak univerzális érvényű szabályok is. Mi a hatékony járványstratégia valódi titka? Erről szól ez a cikk.

Borult, szürke idő kíséri a hetet

Szerdán még lesz egy kis napsütés, utána azonban beborul az ég, esni is fog. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Szívszorító tragédiák: lánya temetése napján halt meg az...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi