Rendkívüli Kormányinfó: ukrán légvédelmi rakéta csapódhatott be Lengyelország területére kedden

Startlap - Startlap
A szerdai kormányülés után Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A fő téma a tegnapi, Lengyelországot ért támadás volt.

Gulyás Gergely mondanivalóját a Barátság kőolajvezeték keddi leállásával kezdte a Kormányinfót. Mint jelezte nem a vezeték kapott közvetlen találatot ukrán területen, hanem az az áramellátó egység, amely a csővezeték működéséhez alapvető. A miniszter arról is beszélt, hogy fokozatosan, de már újraindították a kőolajellátást.

A kedd esti Lengyelországot ért rakétatámadásra szintén külön kitért, jelezve a NATO tagállamok azonnali reakcióját az ügyben. A Védelmi Tanács összehívása után szerdán rendkívüli kormányülést is tartottak az orosz-ukrán háború legújabb fejleményei miatt.

A Széchenyi Pihenőkártya szabályain változtatnak, a különféle füleket eltörlik, így a kártyán lévő összeget egyben lehet felhasználni és nem lesz semmilyen korlátozás a célok között.

A turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését felfüggesztik 2022. október 1. és 2023. március 31-e között, az eddig befizetett összeget vissza lehet igényelni.

 

További részletek a Kormányinfóról itt érhetőek el.

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás: A kormány meghosszabbítja a kamatstopot

képcím

Orosz katonai gépet vettek üldözőbe a svédek - fotókon a hét...

képcím

Putyin letaglózó hírt kapott - a hét legfontosabb hírei képekben