Kormányinfó: Gulyás Gergely bocsánatkérést vár az Magyar Orvosi Kamarától

Startlap - Startlap
Szokatlan időpontban, szombaton tartott Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Gulyás Gergely a szerdai kormányülésen elhangzottakkal kezdte a Kormányinfót, előre is elnézést kérve a rendkívüli időpont miatt, mivel a héten a Kormányinfó a frakcióülések miatt csúszott. Illetve jelezte: előfordulhatnak olyan, most megemlített témák, amelyek azóta már nyilvánosságra kerültek. 

A kormányülésen a szomszédban zajló háborúval, gazdasági és gyermekvédelem kérdésekkel is foglalkoztak. Rendkívül fontos, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, továbbra sem szállítunk fegyvert az ukránoknak. A kormány sürgeti a békét, a háború befejezését. 

Fókuszban az gyermekvédelem

A gyerekvédelem ügyére külön kitért Gulyás Gergely, hangsúlyozva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken órákon keresztül egyeztetett Pintér Sándorral és a kormány több tagjával a Karmelitában. A fő téma az volt, hogy egy 39 éves budapesti pedagógiai asszisztens 15 évessel kezdett viszonyt egy óbudai iskolában. 

Gulyás Gergely bocsánatkérést vár

Elvtelen, tűrhetetlen és elfogadhatatlan. Visszaélnek a hatalmukkal, amikor orvosokat fenyegetnek – mondta Gulyás Gergely azzal kapcsolatban, hogy a MOK etikai eljárást indított egy háziorvos ellen, aki tájékoztatót tartott az új ügyeleti rendszerről. Gulyás bocsánatkérést vár a Magyar Orvosi Kamarától.

További részletek ide kattintva érhetőek el.

 

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás: A kormány meghosszabbítja a kamatstopot

képcím

Orosz katonai gépet vettek üldözőbe a svédek - fotókon a hét...

képcím

Putyin letaglózó hírt kapott - a hét legfontosabb hírei képekben