Rendelet még nincs, sok a megválaszolatlan kérdés az árbefagyasztással kapcsolatban

Startlap - Startlap
Érinti-e például az árstop a csontos-bőrös csirkemellet is, vagy nem, és mi lesz a nagyobb kiszerelésű étolajokkal, lisztekkel? Délelőtti hírösszefoglaló.

Rendelet még nincs, sok kérdést felvet az árbefagyasztás

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, két nappal a 2021-es éves KSH-s inflációs jelentés megjelenése előtt bejelentette, hogy beavatkoznak az árak alakulásába. A rendelet még nem jelent meg, és kérdéses, hogyan is kell érteni a miniszterelnök bejelentését. Mennyi lenne a termékek ára, ha a KSH adatait vennék alapul? Ebből a cikkből megtudhatod.

A Völner-ügyben a legtöbb kenőpénzt fizető végrehajtó árvereztette el a villáját

A Völner Pál korrupciós ügyébe belebukó és időközben letartóztatott M. Eszter néhány éve egy XII. kerületi villát árverezett el gyanús körülmények között, noha az adós ingó vagyonából is fedezhette volna a tartozást. A házat azóta valósággal szétbombázta az új tulajdonosa, hogy mélygarázst építhessen alá. Hogyan zajlott a gyakorlatban az ingatlantulajdonos ellehetetlenítése és az árverezés? Olvasd el ezt a cikket.

Nem indít fegyelmi eljárást a bunyós fóti orvos ellen a munkáltatója

Nem indít fegyelmi eljárást a verekedő fóti orvos ellen a munkáltatója – közölte a Telexszel az érintett cég, azt ugyanakkor még nem tudják, van-e működési engedélye Lestár Ferencnek, azt írták, a fóti orvosokat, munkavállalókat nemrég vette át a cégük, a szükséges engedélyek igazolása folyamatban van. A “verekedő orvos” nagy port kavart ügyéről újabb információkat itt találsz.

Nem könnyű leiratkozni a kormány hírleveléről

Többen hiába próbáltak meg leiratkozni a kormány hírleveléről, nem jártak sikerrel, pedig volt, aki többször is megpróbálta. A témáról bővebben itt írnak.

Koronavírus itthon: 9216 új fertőzött, elhunyt 81 beteg

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi adatok erre a linkre kattintva olvashatók.

Újabb levél jön a kormánytól

MTVA/Bizományosi: Róka László

Egész pontosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fog tájékoztató levelet küldeni a családoknak. Ha már most tudni szeretnéd, mi áll majd benne, ezen a linken kiderül.

Magyar Nemzet: a baloldal befolyásolni akarja a választást

A kormánylap még mindig nehezen dolgozza fel, hogy ellenzéki győzelem született 2019-ben a VIII. kerületben, az eredményből nem azt szűrte le, hogy óvatosan kell bánni a közvélemény-kutatások előrejelzéseivel, hanem azt, hogy az ellenzék befolyásolni akarja a választást. A Magyar Nemzet azt is elmagyarázza, hogyan. Ha érdekel a cikk, ide kattints.

Sokat kell még várni az olcsó elektromos autókra

A növekvő nyersanyagárak megakaszthatják az elektromos autók forradalmát, miközben az akkumulátorok gyártásához szükséges értékláncok kiépítése nagyon hosszú folyamat. Részletek.

A véltnél korábban alakulhatott ki fajunk

Egy új tanulmányban Céline Vidal, a Cambridge-i Egyetem munkatársa és kollégái a legkorábbi olyan kelet-afrikai maradványokat datálják, amely fajunktól, a Homo sapienstől származnak – számol be a Phys.org. A szakértők egy ősi, etiópiai vulkánkitörés révén határozták meg a leletek korát. Bővebben.

Megerősödő szél kíséri az enyhébb időt

Getty Images

Csütörtökön melegfront érkezik, mögötte enyhülni kezd az idő és megélénkül, néhol megerősödik a szél. Pénteken egyre több helyen kell erős, néhol viharos széllökésekre számítani. A részletes előrejelzést itt találod.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Ez is érdekelhet

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham...

képcím

"Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból" - így...