Remek hír érkezett azoknak, akik jövőre vonulnának nyugdíjba

Startlap - Startlap
A járvány ellenére látványosan emelkedhetnek a jövő évi nyugdíjmegállapítás esetén alkalmazandó valorizációs szorzók. Így 2022-ben is érvényes maradhat a trend, hogy minél későbbi évben igényli valaki a nyugdíját, annál jobban járhat. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI Fotó: Varga György

Remek hír érkezett azoknak, akik jövőre vonulnának nyugdíjba

A nyugdíjszakértő előrejelzése szerint a járvány ellenére látványosan emelkedhetnek a jövő évi nyugdíjmegállapítás esetén alkalmazandó valorizációs szorzók. Így 2022-ben is érvényes maradhat a trend, hogy minél későbbi évben igényli valaki a nyugdíját, annál jobban járhat. Mit jelent ez pontosan, és miért lehet örülni neki? Erről szól ez a cikk.

HVG360: Volt titkosszolgákkal figyeltetik a fideszes körök az ellenzéki politikusokat

“2010 előtt a baloldalról is kaptunk ilyesmi munkákat, de aztán idővel onnan már nem, valószínűleg a pénzük fogyott el. Ma már csak a Fidesz tudja ezt megfizetni.” 

Az előválasztás sikeres ellenzéki szereplőit vették célba, előbb operatív környezettanulmány készül, majd annak eredményeitől függően megfigyelés indul, és mindez törvényesen – állítja egy magánnyomozó. Bővebben.

Az Emmi elárulta, hogy áll a pedagógusok átoltottsága: nagyon magas a szám

Rossz hír ugyanakkor, hogy a kötelező oltás bevezetése ellenére se nagyon akar csökkenni azok aránya, akik korábban nem kérték a koronavírus elleni vakcinát. Részletek.

Mobilcsere programot indít az állam: 20 ezer forint jár, ha lecseréled a régi telefonod

Ozkan Bilgin/Anadolu Agency via Getty Images

Attól függően, milyen készülékkel rendelkezik, bárki jogosult lehet a modernizációs támogatásra. A Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség nyilvánosságra hozta a pályázat részleteit. Íme.

Koronavírus itthon: ismét közel kétszázan haltak meg egy nap alatt

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák az oltások, a kórházban fekvő betegek, a fertőzöttek és az elhunytak számának alakulásáról erre a linkre kattintva olvashatók.

Elkeseredett katonák szenvednek a honvédség 1,5 éve tartó felmondási tilalma miatt: “Családok életét teszik tönkre”

Tavaly április óta nem mondhat fel a honvédségi állomány, a kormányrendeletet a veszélyhelyzet akkor megszűnése ellenére törvényi erőre emelték. Míg a rendvédelmi és egészségügyi dolgozóknál a tilalom átmenetileg megszűnt, a katonákra ez nem vonatkozik, sőt, akár heti 60 órában kell szolgálatot teljesíteniük.A kormány fegyverpénzzel kárpótolná őket a választás előtt, sajtóértesülések szerint azonban ennek megkérik majd az árát. Bővebben.

Két hét alatt a háromszorosára nőtt és rekordot döntött a koronavírusos 15 év alattiak száma

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai igazolják a háziorvosok aggodalmait, akik a közelmúltban jelezték, hogy egyre több gyermek kapja el a koronavírust, és erősebb tüneteket produkálnak, mint korábban. A trend nem egyedi, számos európai országban már a legfiatalabbak körében mutatható ki a legnagyobb arányban a fertőzés. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az MTI nem vesz részt a tagállami hírszerkesztőségek összefogásában

Az álhírek ellen fellépő közös brüsszeli hírszerkesztőségben még a román, a szerb és az észak-macedón hírügynökség is képviselteti magát, a magyar viszont nem. További információkért katt ide.

Három kamasz meghalt Michiganben egy iskolai lövöldözésben

Matthew Hatcher/Getty Images

A legfiatalabb halálos áldozat alig 14 éves volt, többen megsérültek, egyikük lélegeztetőgépre került, egy 14 éves fiú pedig súlyos állapotban fekszik a kórházban. Az elkövető egy 15 éves fiú, akinek édesapja vásárolta a gyilkos fegyvert napokkal a tragédia előtt. Mi történt? Innen kiderül.

Hidegfront váltja az átmeneti enyhülést

A front csütörtökön érkezik, szombat hajnalra már országszerte kemény fagyok várhatók. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Nem a szokott időben érkeznek a nyugdíjak

képcím

Akár július 15-éig is tarthat a tanév - itt az új...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt