Rekord méretű béremelés jöhet Magyarországon

Startlap - Startlap
Mindez az infláció növekedésével összhangban történhet. Esti hírösszefoglaló. 

Óriási béremelés jöhet idehaza

Egyre több pénzt kereshetnek a kkv-szektor munkavállalói. A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre szóló várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index szerint ugyanis rekordmértékű béremelésre készülnek a cégek. Részletek.

Újhelyi úgy véli, a kormány hazudik az uniós források ügyében

Fotó: Újhelyi István / Facebook

MSZP EP-képviselője keddi online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy hivatalosan nem is igényelte az uniós helyreállítási alap hitelcsomagjának forrásait a magyar kormány. Bővebben.

Megszólalt a minisztérium a szombati tanításról

Egy győrszentiváni, egyházi fenntartású iskolában szombaton is lesz tanítás ősszel, hogy a téli szünet hosszabb lehessen, ne akkor kelljen fűteni az intézményt. A Belügyminisztérium most reagált arra a felvetésre, hogy állami iskolában is lehet-e valami hasonló ebben a tanévben. Íme

Akkorát emelt a kamaton a Nemzeti Bank, hogy még a gazdasági világválság idején sem volt ilyen nagy

Az alapkamat keddre a 2008-as gazdasági válság alatt sem látott magasságba emelkedett. 2008 végén a csúcs 11,5 százalék volt. Mutatjuk, most hol jár. 

Hivatalában fogadta Novák Katalin a honvédség főparancsnokát

Kedden, a mintegy egy órán át tartó megbeszélésük után a Sándor-palota Tükör-termében Ruszin-Szendi Romulusz a sajtónak nyilatkozott. Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje pedig bejelentette, hogy a közeljövőben Novák Katalin Koszovóba látogat. A pontos dátum ide kattintva tudható meg. 

Magyar levélszavazatos sumákolás: Szerbiában bírság járt érte

Azért repült a bírság a szerb adatvédelmi biztostól, mert a Szerb Posta eleinte titkosnak minősített egy fontos információt. Részletek

Nem lesz Diktátor sikátor Zuglóban

A XIV. kerület képviselő-testülete elutasította a volt MKKP-s, jelenleg független Victora Zsolt képviselő névtelen közterületek elnevezésére és utcanév megváltoztatására vonatkozó előterjesztését. Pedig nem a Diktátor sikátor lett volna az egyetlen ötlet. Íme.

Scholz: Németország jóval nyugodtabban várhatja a telet, mint néhány hónapja

Németország a vártnál jobban áll az energiabiztonság megerősítésével, és jóval nyugodtabban várhatja a telet, mint néhány hónapja – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár. Hogy ezt mire alapozza, az ebből a cikkből fog azonnal kiderülni.

Szobrot állított a Mi Hazánk a parlament egyik irodájában Horthy Miklósnak

Fotó: Dúró Dóra / Facebook

A szoboravatáson Dúró Dóra nem győzte hangsúlyozni: az elmúlt 30 év egyik legnagyobb emlékezetpolitikai mulasztása, hogy Horthy államférfiúi munkásságát nem kezeli méltó módon a magyar állam. Kép Dúró Dórával, és a már leleplezett Horthy szoborral itt érhető el.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: április végén Magyarországra látogat Ferenc pápa

képcím

Zelenszkij: 2023 a győzelmünk éve lesz

képcím

Árstop, rezsi, tüntetések, Holdról is látszó kétharmad: íme...