Rejtélyes segítő fizeti ki a látássérült férfi büntetését

Startlap - Startlap
Zoltánt azért büntették meg, mert nekiment egy autónak.

Tulajdonképpen hepienddel végződött a súlyosan látássérült Zoltán ügye, akit a bíróság 60 ezer forint megfizetésére kötelezett, mert átesett egy autón – írja a Blikk.

A bíróság szerint szándékosan rongált

A kocsi a járdán parkolt, a vakvezető kutyával közlekedő férfi pedig állítja: esélye sem volt kikerülni, hiszen nem is látta a járművet. Ezzel szemben a bíróság megállapította: Zoltán szándékosan rongálta meg a kocsit, miután nekiütközött, direkt többször belerúgott a karosszériába.

Jelentkezett egy jótevő

Zoltán nagyon elkeseredett az ítélet hallatán, egyrészt, mert igazságtalannak tartotta, másrészt, mivel a 70 ezer forintos rokkantsági nyugdíjából képtelen lett volna kifizetni a büntetést. Miután lapunk beszámolt az esetről, jelentkezett Zoltán ügyvédjénél egy férfi, akit annyira megindított a történet, hogy elhatározta: kifizeti helyette a büntetést.

A jótevő is mozgáskorlátozott

„Példaértékű, hogy vannak még emberek, akik ismeretlenül segítenek a másikon. Védencem nagyon hálás a jóakarójának, aki azonban nem akarja felfedni a kilétét. Annyit árulhatok el róla, hogy ő is mozgásában korlátozott, így átérzi Zoltán helyzetét” – közölte Zoltán ügyvédje, dr. Lichy József.

Zoltán azóta Budapesten él

Zoltán, legfőképpen a történtek miatt, elköltözött Mezőkövesdről, jelenleg már Budapesten lakik a családjával. A kellemetlen esemény azonban ma is élénken él benne.

Az egyik kezemmel a kisfiamat fogtam, a másikban a kutya póráza volt. Amikor nekiestem a kocsinak, a póráz belegabalyodott valamelyik alkatrészbe, ami már nehezítette a mozgásomat, közben pedig arra is figyelnem kellett, hogy a gyereknek nehogy baja essen. Lehet, hogy eközben megsérült az autó valamelyik része, de hogy én szándékosan nem okoztam kárt, az biztos

– idézte fel korábban a Blikknek felháborodva Zoltán.

Ez is érdekelhet

képcím

Idea Intézet: 100-ból 12 magyar utasítja el teljesen az oltást

képcím

Már várják a jelentkezőket a Hunor nemzeti űrhajósprogramba

képcím

Emelkedik a nyugdíjkorhatár: összegyűjtötték az összes...