Régen kiesett versenyző is bekerült a Konyhafőnök-VIP döntőjébe

"Én ilyen csúnya desszertet még sosem láttam!"

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-18 10:42

A Konyhafőnök VIP pénteki adásában régi-új játékosok vettek részt, korábbi szériák kiesői kaptak új lehetőséget, hogy ebbe a döntőbe bekerüljenek. Keleti Andrea, Hajdú Steve, Horváth Éva, Angyal András és Alexa álltak a konyhapult mögé.

Első körben különböző túrófélékből kellett vegetáriánus főételt varázsolniuk. András úgy készített túrógombócot, hogy előtte még soha nem csinált ilyet, a séf szerint ez meg is látszott rajta, kissé íztelen lett. Éva ricottával töltött ravioliján azt vették észre, hogy a műsorvezető „bemammásodott”, mert mintha két főre tálalta volna az ételt, de nagyon ízlett a zsűrinek. Alexa juhtúróval töltött leveles tészta lepénye kissé lapos lett. Steve cottage cheese-es quiche-ét szupet ötletnek találták, bár a tálalás lehetett volna izgalmasabb is. Andi habzsákból kinyomott túrógombócot akart, de a túrógombóc ezt nem igazán akarta, így menet közben újra kellett terveznie, a séf szerint meg is látszott, hogy kissé későn kezdte az új koncepcióját megvalósítani. Éva ételét találták a legjobbnak, így a következő körben övé lett az előny.

A második feladattól eléggé megijedtek a versenyzők: szárított gyógynövényeket kellett beépíteniük egy húsos főételbe és egy desszertbe. András tejszínes-kamillás mártásos pulykamellet és mézben megforgatott diót tálalt kamillás krémmel. A desszertet „kissé” leszólta a séf: „Én ilyen csúnya desszertet még sosem láttam!” Éva hibiszkuszzselében tálalta a sült galambot, ahonnan hiányolták a köretet, a desszertje pedig hibiszkuszos áfonyamártásos katalán krém lett.

Steve hársban pácolt karaja még Rozinának is ötletet adott, a hársvirággal ízesített palacsintája azonban nem aratott nagy sikert. Alexa bárányt sütött bodzavirágos-hagymás gombával, ahol kissé bátrabbnak kellett volna lennie, mert így eltűnt a bodza tulajdonképpen, a rózsavizes-bodzavirágos piskótája viszont tökéletes lett. Andi levendulás borsmártásos nyúlgerince lehetett volna fűszeresebb, a levendulás panna cottájának pedig a tálalásán lehetett volna javítani.

Az abszolút győztes Horváth Éva lett, így vele találkozhatunk a döntőben.

Cikk forrása: RTL Klub

Mai nap hírei

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu5 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu6 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu7 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu13 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu13 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu14 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu16 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu17 órája