Rákay Philiptől Schmitt Pálig, gyülekezik a NER elitje Kötcsén

Startlap - Startlap
Mutatjuk, kik is lesznek ott a Fidesz hagyományos politikai évadnyitóján. Heti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor ismét értékeli a politikai helyzetet

Farkas Norbert / 24.hu

A kiválasztottak, akik belépési lehetőségnek kapnak a Dobozy-kúria kertjébe, sorban érkeztek szombaton a helyszínre. A képes beszámoló itt érhető el. 

“Olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van” – Schmidt Mária üzent a brit miniszterelnöknek

A történész-vállalkozó a magyar-angol vébé-selejtezőn történt botrányok kapcsán fejtette ki véleményét. A brit miniszterelnöknek címzett nyílt levelében több nagyívű megállapítást is tett, szerinte Boris Johnson egy kis, széteső ország élén áll“Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit” – fogalmazott Schmidt Mária. A teljes levél ide kattintvaolvasható.

Így változnak a járványügyi szabályok az iskolákban: lazítottak az intézkedéseken

Kásler Miklós miniszter levélben tájékoztatta az intézményeket az új rendről. További információkért katt ide.

“Mélységesen helytelen” – Novák Katalin kiakadt Parragh meleg tesitanározásán

A családügyi miniszter állítja, hogy a szexuális orientáció a kormány szerint is magánügy, plusz elmondta a személyes véleményét az ügyről, amely egy csongrádi tanévnyitón történt. Ha érdekel a téma, ezt a cikket olvasd el.

Cipőtalpat töröltek a sajttal és a földről vették fel a húst egy magyar McDonald’s-ban

Az “így kérjetek éjjel uborka meg hagyma nélküli sz**okat” címmel külföldön is terjedő, gyomorforgató videóra válaszul az étteremlánc hazai képviselete hosszasan ecsetelte “kiemelkedő” élelmiszerbiztonsági és minőségbiztosítási gyakorlatát. A Meki belső vizsgálatot rendelt elRészletek. Az eset tisztázása után kirúgta a McDonald’s a diákmunkásokat. Erről itt lehet bővebben olvasni. 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Juhász György, intézményvezető beszélget a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és Szakrendelő udvarán 2018. szeptember 25-én. (MTI/Mónus Márton)

Lovagkereszttel tüntette ki Áder az orvost, akit kamu szupergyógyszer reklámozásáért eltiltottak a praxisától

Juhász György néhány éve az arcával fémjelezve ígérte, hogy az egyébként nagyobb mennyiségben mérgező szer még a rákot is gyógyítja. Kimagasló szakmai teljesítményét díjazta a kormány. Bővebben.

Magyar devizahitelesek: döntött az EU bírósága

A döntés egy 2007-ig visszanyúló konkrét per végére is pontot tett, ekkor kötött devizaszerződéseket egy hiteles az OTP-csoportnál. Később úgy vélte, a szerződéseknek érvényteleneknek kell lenniük, mivel tisztességtelen, hogy más devizaárfolyamon kell törlesztenie, mint amin folyósították számára a kölcsönt. A bíróság döntése itt olvasható az ügyben. 

Állami milliárdokból lesz kórházi beszállító a divatcég, ami a NER egyik legtitokzatosabb milliárdosához köthető

A “Bátor Söröző” feliratú nyíracsádi családi házban székelő, komoly állami pénzt és nyomott árú telkeket bezsebelő cégnek állítólag “csak a sterilizálást” kell megoldani ahhoz, hogy ruhaipari tevékenységét hirtelen gyógyszergyártásra cserélje. A szálak az egyik legfurcsább kormányközeli vállalkozásához meg egy ügyvédhez vezetnek, és Sarka Kata neve is felbukkan. Bővebben.

“Büszke vagyok rád! Donald” – Orbán Viktor levelet kapott Trumptól

A magyar miniszterelnök lelkesen mutatta meg a postáját, amelynek a negyedét Trump vaskos filctollal felírt kiegészítései és gigantikus aláírása foglalja el. Leveleznek egymással, Orbán előző írása “gyönyörű” voltÍme.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...