Kiemelt Hírek 2018. április 12.

Ráhívták a rendőröket az Orbán Viktor utcáját verssel ’telefirkáló’ nőre

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 12.
'Ki tiltja meg, hogy elmondjam…'

A költészet napja alkalmából Orbán Viktor József Attila Levegőt! című versét kapta Cinege utcai háza elé – az aszfalton hosszan végigírva.

Az ’elkövető’ Nagy Petra Júlia posztjára a 444 bukkant rá, melyből kiderül, hogy munkaköri kötelességből ráhívták a rendőröket, de az is, hogy a verseket azért mindenki szereti:

“A férfi – aki éjjeli biztonsági őrként munkaköri kötelességből rám hívta a rendőröket – elmesélte, hogy eredetileg tanítónak készült. Az egyik rendőrről megtudtam, hogy az apósa verseket ír, a másik pedig iskolás korában sokat szavalt. Mikor azt mondta, hogy nem akar “egy idősebb hölggyel veszekedni”, de “be kellene ezt fejezni”, biztosítottam afelől, hogy befejezem , és még meg is kínáltam keksszel, mert hát mi tagadás, a bennem bujkáló magyartanár ugrabugrál és tapsikol örömében, ha reggel fél hatkor egyenruhás fiatalok hajolnak össze egy József Attila kötet fölött, kideríteni belőle, hogy történt-e itt kérem szépen tényállás – – – majd beolvassák a kis rádiójukba, (jóindulattal, mert mikor jöttek, siettemben pont elírtam) hogy “Óh, én nem így képzeltem el a ren[d]et!”
Ma van József Attila születésnapja, a költészet napja.
Posztoljatok verset az utcára! (vagy a járdára, hogy ne sértsétek meg a KRESZ 21-et)”

A férfi – aki éjjeli biztonsági őrként munkaköri kötelességből rám hívta a rendőröket – elmesélte, hogy eredetileg…

Közzétette: Petra Julia Nagy – 2018. április 11.

 

Címlapfotó: Facebook

Keresés az oldalon