Rácáfoltak a bajorok az Orbán-kormányra

Úgy tűnt, nem bontották ki az igazság minden részletét a magyarok. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-12-18 19:22

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Rácáfoltak a bajorok az Orbán-kormányra

A történetben helyet kap a CEU, a magyar kormány, egy müncheni egyetem, valamint egy be nem váltott ígéret. De itt nem ér véget a csavaros sztori, mert a Fidesz Néppártban való felfüggesztése nem maradhat ki belőle. Csak egyetlen kattintás mindez, de az nagyon megéri.

Áder János aláírta a színháztörvényt

Korábban komoly indulatokat váltott ki a kormány törvényjavaslata, melynek első verziója kivégezte volna a Nemzeti Kulturális Alapot, az önkormányzati fenntartású színházak igazgatóinak kinevezését pedig miniszteri egyetértéshez kötötte volna. Hogy mi változott, és mit is véglegesített kézjegyével a köztársasági elnök, az innen tudható meg.

Nyolc sebész távozik egy újabb budapesti kórházból

Még el sem csitultak a Jahn Ferenc Kórház körüli indulatok, máris folytatódik a felmondások sorozata. Ezúttal is sebészekről van szó, de most már akkora a probléma, hogy Kásler Miklós miniszter rendelt el vizsgálatot. Az ügy részleteit ez a cikk tárgyalja részletesen. 

Kiverte a biztosítékot Orbán Facebook-posztja Horvátországban

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Áll a bál Horvátországban amiatt, hogy Orbán Viktor egy olyan fotót posztolt a Facebookon adventi sorozatában, amelyen a magyar miniszterelnök egy Nagy-Magyarország térkép árnyékában ült le tárgyalni. Az ominózus kép ide kattintva tekinthető meg. Errefelé viszont már arról olvashatunk, miként is reagált a horvátok reakciójára a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

Azonnali: Összevonhatják a Volánt és a MÁV-ot

Az évek óta rebesgetett frigy úgy néz ki, most talán létrejöhet. A különös házasság részletei errefelé bontakoznak ki. 

Gyilkosság történt Pilisen, egy 39 éves nő az áldozat

Egy férfi agyonszúrt egy 39 éves nőt szerda délelőtt Pilisen – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A gyilkosság részleteiért csak ide kell kattintani.

Az OTP vezére elmondta, hogy szerinte miért nincsenek oligarchák Magyarországon

Bár a közvélemény, és általában a gazdasági újságírók erről teljesen másképp vélekednek, Csányi Sándor, mint az ország egyik leggazdagabb embere, gondosan elmagyarázta, miért is hiszi mindezt. Kifejtette azon véleményét, kinek is köszönhető a kiskirályoktól mentes Magyarország. A személyre, akit ő maga olyan nagyra tart, itt fog fény derülni.

Nagy Ervin kiakadt, Dömötör Csaba kemény reagált rá

Az államtitkár a Facebookon reflektált szerdán Nagy Ervin keddi kirohanására, melyet a Katona József Színházat ért kormányzati támadások és a színházi törvény módosítása miatt intézett. A színművész súlyos, néhol nyers mondanivalójára errefelé olvasható Dömötör riposztja. 

Nem igazán felel meg a valóságnak a fideszes hárítás a zughotel ügyében

Cégadatok, jegyzőkönyvek, sőt még egy lakó is cáfolja a fideszes mentegetőzést a bezáratott terézvárosi szállóval kapcsolatban. Erre tovább mindazoknak, akiket érdekelnek a tények.  

Pályázat útján keresik az új magyar űrhajóst

Fotó: iStock
Nem igazán volt még ilyen az űrkutatás történetében, de persze hol máshol fordulna elő, mint nálunk: nyíltan lehet pályázni az újabb magyar asztronauta címre. Farkas Bertalan után jó pár évtizeddel ugyanis újból kis hazánk valamely kozmonautája fogja hasítani űrt, már persze ha megfelel az itt leírt alapkövetelményeknek. 
 
 
 
 
 
 
 

Mai nap hírei

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu7 órája

Nyilatkozatot adott ki a Xiaomi az amerikai tiltással kapcsolatban

gsmring.hu8 órája

„Más elengedett kézzel biciklizik – én betét nélkül menstruálok!”

wmn.hu8 órája

10 ruhadarab, ami régen menő volt, ma pedig csak röhögünk rajtuk

unilife.hu9 órája

Mától csak előzetes regisztrációval lehet belépni Ausztriába

szimpatika.hu11 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu11 órája

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

demokrata.hu14 órája

Orbán: 2022 január elsejétől személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

444.hu17 órája