Putyin miatt az árstop bedöntheti a magyar üzemanyag-kereskedelmet

Startlap - Startlap
Miután Vlagyimir Putyin hétfő este elismerte a donyecki és luhanszki szakadár népköztársaságok függetlenségét, gyakorlatilag azonnal emelkedni kezdett az olaj ára, a kutaknak pedig már most több mint 540 forintért kéne árulniuk az üzemanyagot. Esti hírösszefoglaló.

Putyin miatt az árstop bedöntheti a magyar üzemanyag-kereskedelmet

Már most körülbelül 540-545 forinton kellene a töltőállomásoknak árulniuk a benzint és a dízelt, ha nem korlátozná őket az árstop. A rögzített árak miatt amúgy is bajban lévő kutak számára az ukrajnai konfliktus jelenti a legnagyobb veszélyt, ami szinte azonnal megmozgatja az olaj világpiaci árait. Ha a magyar kormány ragaszkodik a politikai okokból bevezetett 480 forintos árhoz, akkor akár literenként 100-150 forintos árcsökkentésre kényszerítheti a piacot. Bővebben.

Bayer József: Ilyen ember vagy te, Iványi, […] csak egy ócska, szemforgató, farizeus alak

A kormánypárti publicista az Oltalom Egyesület hétfői NAV-razziája után a Magyar Nemzet hasábjain ragadta meg az alkalmat, hogy elmondja, mit gondol a metodista lelkészről. Sorait azzal zárja: 

Nagyszerű érzés lesz eltakarítani benneteket végre. Egy sorsdöntő szavazásra vagyunk ettől a nagyszerű pillanattól.

Részletek.

“Soha nem éreztem magamat így bíróként és igazgatási vezetőként” – megszólalt a bíró, akit Schadl György ki akart rúgatni állásából

A nyomozati iratok szerint amikor a végrehajtói kar előzetesben lévő elnöke Izsai Krisztina, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírájának kirúgásáért lobbizott a Fővárosi Törvényszék elnökénél, azt a választ kapta: Izsait eltávolítani nem lehet, “de diszkomfortossá tenni az életét és a csoportvezetői megbízását visszavonni, azt lehet, ha indokolt”. Az Országos Bírói Tanács mielőbb fegyelmi eljárást kezdeményezett volna, de az Országos Bírósági Hivatal ezt feleslegesnek ítélte, amíg a belső vizsgálatuk tart. Bővebben.

Pornós nyögésekkel és pontatlan tényekkel kampányolnak Márki-Zayék

A Mindenki Magyarországa Mozgalom kisfilmjében egy megkerülhetetlen eseményre emlékeztetik a szavazókat: Szájer József hírhedt ereszcsatornás esetére. Szerencsétlen módon némi csúsztatással és különös hangaláfestéssel megtámogatva. Íme a felvétel.

Egymillióra bírságoltak egy vidéki üzletet, mert 10 forinttal drágábban árulták a cukrot

MTI/Balogh Zoltán

Közel 800 helyszínen tartottak ellenőrzést a fogyasztóvédelmisek a kormány által bevezetett élelmiszerárstop miatt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedd reggeli közleményében pozitívan értékelte a vizsgálatok eredményét: a boltok mintegy 8 százalékában állapítottak meg szabálytalanságokat, bírság kiszabására pedig 11 esetben került sor. Részletek.

Szlávik János: Lassan enyhül a koronavírus-járvány ötödik hulláma

A védőoltások beadatása ugyanakkor továbbra is fontos, ugyanis az esetszámok csökkenése semmi biztosat nem jelent. Szlávik János tájékoztatója a járvány alakulásáról erre a linkre kattintva olvasható.

Nyoma sincs a kormány covid-tanulmányának, amit Gulyás szerint másfél hónapja nyilvánosságra hoztak

Amikor tavaly nyáron arról érdeklődtek Orbán Viktornál, vajon miért van az, hogy hazánkban jóval többen haltak meg koronavírusban, mint a mintaként hivatkozott Ausztriában, a miniszterelnök azt mondta, “szerintem ez egy nagyon fontos kérdés”, és jelezte, megrendelt erről egy elemzést “kisebb tudóscsoportok” és az MTA részéről. Magyarországon pedig már több mint 43 ezer a járvány áldozatainak száma, ami lakosságarányosan a második legmagasabb az EU-ban. Részletek.

Simonka György kiszáll az országos politikából, a Fideszből viszont nem

Lemondott választókerületi elnöki posztjáról Simonka György, Békés megyei országgyűlési képviselője, akit korábban költségvetési csalással és korrupcióval vádolt meg az ügyészség. További információkért katt ide.

Emir Kusturica lesz az orosz hadsereg színházának főigazgatója

Alexei DruzhininTASS via Getty Images

A többszörösen díjazott, világhírű szerb rendező “nagy megtiszteltetésnek” nevezte az orosz védelmi miniszter felkérését. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses

képcím

Népszámlálás: kampányt indítanak az ateisták

képcím

Feltöltötte a videót a polgármester a HÉV-megállóban...