Putyin furcsa módon nem ellenzi Ukrajna EU-csatlakozását

Startlap - Startlap
Különös kijelentést tett az orosz elnök Ukrajna csatlakozási szándékáról, Kazahsztán első embere visszautasította Putyint, háborús bűntényekben vizsgálódik Németország. Az ukrán-orosz válság hírei.

Putyin nem ellenzi Ukrajna EU-csatlakozását

A héten több európai ország vezetője is Ukrajnába látogatott, sőt pénteken már a Európai Bizottság hivatalosan is bejelentette, hogy támogatja Ukrajna és Moldova európai uniós tagjelöltségét. Hogy Putyin miért is nem ellenzi Ukrajna csatlakozását, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

A kazah elnök állítólag visszautasította Putyin kitüntetését

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Alekszandr Nyevszkij-érdemrendet kapott volna Oroszországtól Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök. A reakcióját minderre itt lehet elolvasni

Boris Johnson: Ukrajna győzni fog!

Pénteki ukrajnai villámlátogatásáról hazatérve Boris Johnson brit miniszterelnök újságírókkal találkozva nyilatkozott útjáról. Íme

Szorult helyzetbe került Ukrajna, sosem volt ilyen fontos még a nyugati katonai támogatás

Kijev vesztésre áll a háború kulcsfontosságú helyszínein, Donbaszban és Luhanszkban. A veszteségek közzététele a nyugati sajtónak és nyilvánosságnak is szólhat, hiszen a figyelmüket és támogatásukat egyre nehezebb megtartani. Részletek.

Az orosz külügyi szóvivő már annak adott hangot, hogy Ukrajna szerinte nem létezhet tovább ebben a formában 

Az orosz külügyminisztérium hivatalos szóvivője, Marija Zaharova szerint Ukrajna számára már nem lehetséges, hogy visszatérjen korábbi határaihoz. Zaharova sajnálatos eszmefuttatása itt érhető el. 

Több száz potenciális háborús bűntény ügyében vizsgálódik Németország

Az orosz hadsereg által Ukrajnában elkövetett több száz potenciális háborús bűntény ügyében vizsgálódik a német szövetségi bűnügyi hivatal. 

A német energiahivatal szerint Oroszország fel akarja srófolni az energia árát

A dpa német hírügynökségnek Klaus Müller, a német energiapiacot szabályozó hatóság (Bundesnetzagentur) vezetője nyilatkozott, aki azt is elmondta, hogy mindezt milyen egyszerű módon is fogják elérni. Gondolataiért csak ide kell kattintani

A brit védelmi minisztérium az orosz csapatmozgásokról

Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A hivatalos jelentés egy város környékét jelölte meg , amelyet újult erőkkel fog támadni az orosz hadsereg, hogy még mélyebben be tudjon hatolni a donyecki régióba. A végső célt ez a cikk fogja feltárni. 

ORFK: Pénteken több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 6769 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5836-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Bővebben

 

Címlapkép: MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev

Ez is érdekelhet

képcím

Egyoldalú határmódosítást tervez Oroszország

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"