Publicus: bezuhant a Fidesz támogatottsága 

Startlap - Startlap
A választók 80 százaléka szerint nem igaz, hogy a magyar gazdaság erős, és még a kormánypárti szavazók körében is egy kisebb tömeg gondolja úgy, hogy hazudtak nekik a választási kampány alatt tett ígéretekkel. Délelőtti hírösszefoglaló.

Publicus: bezuhant a Fidesz támogatottsága 

A rezsicsökkentés és a katázás szabályainak átalakítása már jócskán meglátszik a kormány népszerűségén – derül ki a Publicus Intézet friss felméréséből. Még a Fidesz-szavazók közel fele is megszorításokat lát az intézkedések mögött, és sokan közülük a választási ígéretek megszegéséről nyilatkoztak. A közvélemény-kutatás eredményeiről itt írnak.

Havi 870 ezret kapott a Békemenet szóvivője a kampány alatt a kormánytól

Napi 43 ezer forintért adott “társadalompolitikai tanácsokat” a Köztársasági Elnöki Hivatalnak Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum alapítója. Arra a kérdésre, hogy mégis miért Fricz tanácsaira volt szüksége Áder János hivatalának, és milyen munkát végzett neki, senki sem válaszol. Bővebben.

Még több ingyen benzint kapnak a parlamenti képviselők

A Fidesz szűkszakvú indoklást fűzött ahhoz, miért kellett megemelni az egyéni képviselőknek járó üzemanyagkeretet, amely már így is elég nagyvonalúan gondoskodott az Országgyűlés üzemanyagigényeiről. A módosításnak köszönhetően akár havonta mintegy ezer kilométernyi többletbenzin járhat a politikusoknak. Bővebben.

75 ezerre büntették a Kutyapárt elnökét, mert a katás tüntetésen lelépett a járdáról

MTI/Mohai Balázs

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke bemutatta a meglepő büntetésről szóló határozatot, egy videón pedig jól látszik, ahogy Kovács Gergelyt fejét lenyomva vonszolják őt a rendőrök a helyszínen. Íme a felvétel és a további részletek.

Deutsch Tamás Brüsszelben is “megállítja” Gyurcsányt és a baloldalt

Ugyan a Fidesz-KDNP tavasszal még azzal kampányolt, azért kell rájuk szavazni, “hogy senkinek ne kelljen többet gyurcsányozni”, úgy tűnik – az Európai Unióban legalábbis-, mégis bőven akad gyurcsányozni való. Deutsch Dobrev Klára “rágalmakkal teli feljelentő levele” miatt érzi úgy, hogy intézkednie kell, miközben Dobrev alighanem Orbán Viktor fajelméleti fejtegetésbe hajló hétvégi beszédét küldhette szét az Európai Parlamentben. Videó és további részletek itt.

Mindenki napelemet akar venni hirtelen 

A kormány bejelentése óta a rezsicsökkentés szigorításáról nyolcszorosára ugrott a kereslet a napelemek iránt, amelyek telepítéséhez jelentős támogatásokat is lehet igényelni. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nagyon elavult a magyar lakásállomány, ami már most is látszik a rezsiszámlákon 

Egy kormányzati stratégia statisztikájából kiderül, hogy a hazai lakóingatlanok igen kicsi százalékát szerelték fel hőszigeteléssel. Azt, hogy ennek az energiafogyasztás szempontjából milyen következménye van, EU-s adatsor mutatja, és a helyzet az elmúlt években sem sokat javult. További információkért katt ide.

Elájult a moderátor, félbeszakadt a brit miniszterelnök-jelöltek tévévitája

A Konzervatív Párt két jelöltje, Liz Truss hivatalban lévő külügyminiszter és Rishi Sunak volt pénzügyminiszter vitáját közvetítette élőben a tévé, amikor egy puffanást lehetett hallani, és Truss arcán látszott, hogy valami történt. Videó.

Nagy erejű földrengés volt a Fülöp-szigeteken

Bureau of Fire Protection/Handout/Anadolu Agency via Getty Images

A fővárosban, Manilában is érezték szerdára virradóra az ország északi részén lezajlott, 7,2-es erősségű földmozgást. Részletek.

Már közeledik a következő hidegfront

A péntek este érkező hidegfront végre komolyabb esőt hozhat magával. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ez is érdekelhet

képcím

Földrengés volt Magyarországon

képcím

Magyar Péter a Hősök terén: bevezetjük a minimálnyugdíjat,...

képcím

Padlógázzal tolja a Fidesz a kampányhajrában, országszerte...