Prokopp Dóra: "Mindig mindenkit szeretnék megérteni"

Egy erős nő, akiből árad a biztonság.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-14 16:50

Prokopp Dóra és párja János határozott emberek. Négy gyermeket nevelnek, akik erős felnőttekké cseperedtek és járják a maguk útját a nagyvilágban.

A Nők Lapja 45. számában készült az ismert szerkesztő műsorvezetővel egy hosszabb interjú, ahol családjáról és arról beszél, milyen módszertan, életvezetési technika segíti a mindennapokban:

“Ezt a családom úgy mondja, hogy na, már megint van valami nünükéje a mamának…” – meséli Dóra  – “Látszólag ellenállnak, de közben élik velem az egészet, sőt egymásnak mutatunk túlélései technikákat.”

Úgy gondolja, hogy alapvetően a befogadás az emberek küszködésének az alapja, hiszen az univerzum valójában milliárdnyi megoldást kínál. Amik azért nem tudnak befolyni, mert az ember általában védekezik:

“Az ítélkezéssel, az indulatokkal, a vélt vagy valós bántalmazásokkal szemben – ott vannak az áttörhetetlen gátak benned. És így a jó sem tud utat találni.”

Prokopp Dóra nagyon sokáig úgy gondolta, hogy neki kell megmentenie a világot. Most már azon az állásponton van, hogy csak magát kell megmentenie és a jól működő életével, boldogságával és örömével kell invitálásnak lennie mások számára.

Gyermekei ebből mindent látnak, Dóra pedig igyekszik útjukra engedni őket: Sárika férjhez ment és jogászként éli a szabad pesti életet. Vilmos huszonegy éves, másodéves a Pesti Magyar Színiakadémián. Rozi az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója, aki jógatanáriképzésre jár, míg Borika, a legkisebb, épp Sanghajban egy modellügynökségnél próbál szerencsét két hónapig.

Attól függetlenül, hogy sokszor szanaszét van a hattagú család, igyekszenek megtartani a közös vacsorák szokásait, ami állandó és fix program:

“Nem mondom, hogy csendesek az együtt töltött esték. Hogy nincsenek nagy viták és vívások. Nem vagyunk egy szent család.” – meséli Dóra – “Mégis elképesztő inspiráció vagyunk a szeretetünkkel és a különböző látásmódunkkal egymás számára.”

A teljes cikk a Nők Lapja aktuális számában olvasható.

Cikk és címlapkép forrása: NLC

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu8 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu9 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu11 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu13 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu17 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája